Selen, Se pr. 100 g | |
Nyre, svin, rå | 182 μg |
Kippers i olie, konserves | 140 μg |
Lever, ande, rå | 124 μg |
Nyre, okse, rå | 123 μg |
Nyre, kalv, rå | 120 μg |
Paranød | 103 μg |
Lucerne, alfalfa, frø | 90 μg |
Æg, hele, tørret | 87.4 μg |
Krabbekløer, rå | 82 μg |
Tun, rå | 79.6 μg |
Rødtunge, rå | 75.3 μg |
Tun i vand, konserves | 68 μg |
Tun i olie, konserves | 68 μg |
Tun i tomat, konserves | 68 μg |
Torsk, lever, rå | 63.5 μg |
Torsk, lever, konserves | 63.5 μg |
Torsk, lever, røget | 63.5 μg |
Lever, gåse, rå | 61 μg |
Leverpølse | 58 μg |
Havkat, rå | 57.5 μg |
Musling, konserves | 57.2 μg |
Rødfisk, rå | 56.3 μg |
Solsikkefrø, afskallede, tørrede | 56 μg |
Jomfruhummer, rå | 55 μg |
Torsk, rogn, konserves | 52 μg |
Kaviar, uægte (stenbiderrogn) | 52 μg |
Lever, kylling, rå | 50.5 μg |
Østers, rå | 49.2 μg |
Lever, høne, rå | 49 μg |
Lever, svin, rå | 47.6 μg |
Musling, kogt | 46 μg |
Musling, rå | 46 μg |
Kuller, rå | 44.5 μg |
Lange, filet, rå | 42.4 μg |
Laks, konserves | 42 μg |
Hummer, konserves | 38.1 μg |
Hummer, kogt | 38.1 μg |
Hummer, rå | 38.1 μg |
Brosme, rå | 38 μg |
Æg, blomme, saltet, pasteuriseret, dybfrost | 37.7 μg |
Lever, okse, rå | 37.4 μg |
Brisling (sardin), i olie, konserves | 35 μg |
Sardin, i olie, konserves | 35 μg |
Kongeål (pighaj), rå | 33.6 μg |
Sej, filet, rå | 32.4 μg |
Sej, filet, dybfrost | 32.4 μg |
Sild, høstsild, fedsild, rå | 32.3 μg |
Laks, rå | 32.2 μg |
Sild, rå | 32.1 μg |
Makrel i tomat, konserves | 31.9 μg |
Makrel, rå | 31.9 μg |
Makrel, filet, naturel, konserves | 31.9 μg |
Makrel, røget | 31.9 μg |
Krabbekløer, konserves | 31 μg |
Hornfisk, rå | 30.9 μg |
Hellefisk, røget | 30.5 μg |
Hellefisk, rå | 30.5 μg |
Lever, kalv, rå | 30 μg |
Æg, blomme, rå | 30 μg |
Hvilling, rå | 29.8 μg |
Torsk, filet, paneret, rå | 29 μg |
Sild, røget | 29 μg |
Rødspætte, rå | 28.9 μg |
Torsk, filet, rå | 28.7 μg |
Hørfrø, rå | 28 μg |
Kødextrakt, terning | 27.6 μg |
Ål, rå | 26.3 μg |
Ål, røget | 26.3 μg |
Laks, saltet | 26 μg |
Blæksprutte, rå | 26 μg |
Laks, røget, udskåret | 26 μg |
Søtunge, rå | 25.5 μg |
Kulmule, rå | 25.3 μg |
Reje, konserves | 24.6 μg |
Sesamfrø, afskallede | 24.4 μg |
Sesamfrø, hele, tørrede | 24.4 μg |
Aborre, rå | 24 μg |
Brasen, rå | 24 μg |
Gås, kød og skind, rå | 24 μg |
And, kød og skind, rå | 24 μg |
Kalkun, kød og skind, rå | 24 μg |
Småkage, uspec. | 24 μg |
Gås, kød, rå | 24 μg |
And, kød, rå | 24 μg |
Æg, hele, rå | 23.3 μg |
Reje, dybfrost | 22.3 μg |
Spegesild | 22 μg |
Paté, pålæg | 21 μg |
Skrubbe, rå | 20.4 μg |
Sildepostej | 20 μg |
Boghvedegryn, rå | 20 μg |
Rødspætte, filet, paneret, dybfrost | 20 μg |
Knude, rå | 20 μg |
Ansjos, marineret, konserves | 20 μg |
Brisling (ansjovis), marineret, konserves | 20 μg |
Sandart, rå | 20 μg |
Leverpostej | 19.2 μg |
Sild, marineret | 19 μg |
Reje, kogt | 18.7 μg |
Ørred, hav-, rå | 18.7 μg |
Gærekstrakt, marmite | 18 μg |
Kaffe, instant, decaffeinated, pulver | 17.3 μg |
Karry, pulver | 17.1 μg |
Ørred, regnbue-, rå | 16.9 μg |
Stenbider, rå | 16.5 μg |
Bækforel, rå | 16 μg |
Helt, rå | 16 μg |
Hirseflager | 16 μg |
Hirse, hele korn | 16 μg |
Ising, rå | 16 μg |
Knækbrød, hvede-, granhamstype | 15.3 μg |
Leverpostej, fedtreduceret | 15 μg |
Krebs, rå | 14.4 μg |
Cacao, pulver | 14.3 μg |
Hjerte, okse, råt | 14 μg |
Parmesan, revet | 14 μg |
Ørred, dam-, sø-, rå | 14 μg |
Gule ærter (flækærter), rå | 14 μg |
Sødmælkspulver | 14 μg |
Hjerte, kalv, råt | 14 μg |
Blodpølse | 14 μg |
Flæskesvær, snacks | 13.6 μg |
Fiskefrikadelle | 13 μg |
Skummetmælkspulver | 13 μg |
Kylling, kød, rå | 12.4 μg |
Kylling, kød og skind, rå | 12.4 μg |
Høne, kød, rå | 12.4 μg |
Skinke, røget, kogt | 12.1 μg |
Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt | 12.1 μg |
Hjerte, svin, råt | 12.1 μg |
Skinke, kogt, konserves | 12.1 μg |
Skinke, røget | 12.1 μg |
Linser, tørrede, uspec. | 12 μg |
Tunge, svin, saltet | 12 μg |
Spædbørnsmad, modermælkserstatning, højt jernindhold, pulver | 12 μg |
Tunge, svin, rå | 12 μg |
Hingino, 32+ | 11 μg |
Sojamel | 11 μg |
Parmesan, 32+ | 11 μg |
Kylling, bryst (filet), kogt, pålæg | 11 μg |
Svinebov, helt afpudset, rå | 10.9 μg |
Hamburgerryg, røget | 10.8 μg |
Svinekam uden svær, ca. 3 mm spæk, rå | 10.8 μg |
Svinekød , mellemkam med svær, rå | 10.4 μg |
Hamburgerryg, kogt | 10.4 μg |
Svinemørbrad, afpudset, rå | 10.4 μg |
Svinekød, bagskank uden svær, rå | 10.2 μg |
Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå | 10.2 μg |
Svinebov med svær, rå | 10.2 μg |
Brisling, rå | 10 μg |
Mozzarella, 30+ | 10 μg |
Hare, rå | 10 μg |
Samsø, 30+ | 10 μg |
Kaffebønne, ristet, formalet | 10 μg |
Ost, fast, 20+, alle typer | 10 μg |
Grana, 32+ | 10 μg |
Havarti, 30+ | 10 μg |
Kanin, kød, rå | 10 μg |
Gruyere, 45+ | 10 μg |
Maribo, 30+ | 10 μg |
Kalkun, kød, rå | 9.9 μg |
Kyllingepølse, pålæg | 9.82 μg |
Svinebov til fars, ca. 16 % fedt, rå | 9.7 μg |
Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå | 9.7 μg |
Oksekød, yderlår, råt | 9.7 μg |
Oksekød, inderlår med kappe, rå | 9.6 μg |
Svinebryst, kogestykke med svær, rå | 9.5 μg |
Danbo, 30+ | 9.5 μg |
Ost, fast, 30+, alle typer | 9.5 μg |
Emmentaler, 45+ | 9.5 μg |
Svenbo, 45+ | 9.5 μg |
Danbo, 20+ | 9.5 μg |
Oksekød, mellemskært, råt | 9.5 μg |
Oksekød, tykstegsfilet med kappe, rå | 9.3 μg |
Oksekød, mørbrad, afpudset, rå | 9.1 μg |
Samsø, 45+ | 9 μg |
Maribo, 45+ | 9 μg |
Fynbo, 45+ | 9 μg |
Elbo, 40+ | 9 μg |
Cheddar, 50+ | 9 μg |
Smelteost, 20+ | 8.91 μg |
Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå | 8.9 μg |
Svinekød, nakkekam med svær, rå | 8.9 μg |
Røget svinefilet | 8.8 μg |
Hvide bønner, tørrede | 8.8 μg |
Brune bønner, tørrede | 8.8 μg |
Smelteost, 30+ | 8.8 μg |
Sojabønner, tørrede | 8.8 μg |
Mungbønner, tørrede, rå | 8.8 μg |
Ost, fast, 45+, alle typer | 8.74 μg |
Ost, fast, 40+, alle typer | 8.7 μg |
Havarti, 45+ | 8.5 μg |
Fontina, 45+ | 8.5 μg |
Figuraost, 10+ | 8.5 μg |
Camembert, 30+ | 8.5 μg |
Kalvekød, magert, råt | 8.4 μg |
Bacon i skiver, rå | 8.3 μg |
Trekornsbrød | 8.3 μg |
Bacon i tern, rå | 8.3 μg |
Kalvekød, fedt, råt | 8.2 μg |
Spegepølse | 8.1 μg |
Sild, marineret, i karrysauce | 8 μg |
Høne, kød og skind, rå | 8 μg |
Svinebryst, stegestykke, helt, saltet | 8 μg |
Mynster, 50+ | 8 μg |
Esrom, 45+ | 8 μg |
Chesire, 50+ | 8 μg |
Fontina, 50+ | 8 μg |
Rullepølse | 8 μg |
Oksekød, spidsbryst, råt | 8 μg |
Mozzarella, 45+ | 8 μg |
St. Paulin, 50+ | 8 μg |
Svinebryst, kogestykke, helt, saltet | 8 μg |
Smelteost, 45+ | 8 μg |
Kalkun, bryst (filet), kogt/røget, pålæg | 7.9 μg |
Danbo, 45+ | 7.9 μg |
Oksekød, tyndbryst, råt | 7.7 μg |
Fiberbrød | 7.5 μg |
Skinke, kogt, skiveskåret | 7.5 μg |
Mycella, 50+ | 7.5 μg |
Medisterpølse, rå | 7.4 μg |
Sylte | 7.4 μg |
Medisterpølse, røget | 7.3 μg |
Wienerpølse, ristet | 7.2 μg |
Wienerpølse (bayersk pølse), kogt | 7.2 μg |
Wienerpølse, konserves | 7.2 μg |
Pølse, hot dog | 7.2 μg |
Wienerpølse | 7.2 μg |
Citronskal, rå | 7 μg |
Roquefort, 50+ | 7 μg |
Camembert, 45+ | 7 μg |
Danablu 50+ | 7 μg |
Brie, 45+ | 7 μg |
Camembert, 50+ | 7 μg |
Skinke, yderlår, helt afpudset, råt | 6.9 μg |
Skinke, inderlår, helt afpudset, rå | 6.9 μg |
Svinefilet, helt afpudset, rå | 6.9 μg |
Jordnød, tørret | 6.9 μg |
Hvedebrød, bolle, grov, med fedtrige frø, industrifremstillet | 6.9 μg |
Svinekød, filet royal af svinefilet, rå | 6.9 μg |
Skinkeschnitzel, inderlår, rå | 6.9 μg |
Svinekød, skinkestrimler af yderlår, rå | 6.9 μg |
Svinekam uden svær, rå | 6.9 μg |
Svinekød, ribsteaks, rå | 6.9 μg |
Svinekød, flæskesteg af nakkekam med svær, rå | 6.9 μg |
Svinekød, vikingsteaks, rå | 6.9 μg |
Bayonneskinke, udbenet | 6.9 μg |
Skinkeculotte (yderlår), ca. 5 mm spæk, råt | 6.9 μg |
Skinke, hoftestykke, helt afpudset, råt | 6.9 μg |
Svinekød, halssnitte, rå | 6.9 μg |