Jordnød, tørret - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Fedtrig frugt og frø
Jordnød, tørret
Arachis hypogaea L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
17 %
Fedt, total
72.4 %
Kulhydrat, total
10.6 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 27%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
2463
kJ
Protein, total
25.8
g
total-N
4.8
g
Fedt, total
49.2
g
mættede fedtsyrer
9.5
g
monoumætt. fedtsyrer
20.5
g
polyumætt. fedtsyrer
16.8
g
Kulhydrat, total
16.1
g
kulhydrat, tilgængelig
8.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
7.7
g
Alkohol
0
g
Aske
2.3
g
Vand
6.5
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
8.2
aTE
alfa-tokoferol
8.2
mg
B1-vitamin, thiamin
0.91
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.1
mg
Niacin
24.2
NE
niacin
20
mg
tryptofans bidrag
4.17
mg
B6-vitamin
0.348
mg
Pantothensyre
2.8
mg
Biotin
34
μg
Folat
106
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0
mg
L-ascorbinsyre
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
2
mg
Kalium, K
703
mg
Calcium, Ca
55.6
mg
Magnesium, Mg
170
mg
Phosphor, P
409
mg
Jern, Fe
1.9
mg
Kobber, Cu
0.86
mg
Zink, Zn
3.1
mg
Jod, I
0.5
μg
Mangan, Mn
1.52
mg
Chrom, Cr
8
μg
Selen, Se
6.9
μg
Nikkel, Ni
60
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
3.1
g
Stivelse
5
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
5.26
g
C18:0
1.64
g
C20:0
0.657
g
C22:0
1.32
g
C24:0
0.657
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0
g
C18:1, n-9
20
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.438
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
16.8
g
C18:3, n-3
0
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
9.53
g
Sum monoumættede
20.5
g
Sum polyumættede
16.8
g
Sum n-3 fedtsyrer
0
g
Sum n-6 fedtsyrer
16.8
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
1200
mg
Leucin
2000
mg
Lysin
1000
mg
Methionin
320
mg
Cystin
330
mg
Phenylalanin
1700
mg
Tyrosin
1000
mg
Threonin
810
mg
Tryptofan
250
mg
Valin
1600
mg
Arginin
3800
mg
Histidin
760
mg
Alanin
1200
mg
Asparaginsyre
3700
mg
Glutaminsyre
6000
mg
Glycin
1800
mg
Prolin
1500
mg
Serin
1600
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0193