Mangan, Mn pr. 100 g | |
Te, blade | 71 mg |
Hvedekim, rå | 18 mg |
Hvedeklid | 15 mg |
Pinjefrø, tørrede | 8.8 mg |
Hasselnød, tørret | 7.2 mg |
Blodpølse | 6.8 mg |
Havregryn, ikke beriget | 5.8 mg |
Havregryn, beriget | 5.8 mg |
Havregryn, uspec. | 5.8 mg |
Hyben pulver, tørret | 5.5 mg |
Pecannød, tørret | 4.5 mg |
Hvedegryn, mannagryn | 4 mg |
Pecannød, tørristet | 3.93 mg |
Ris, parboiled, rå | 3.9 mg |
Pecannød, olieristet | 3.7 mg |
Rugkerner, hele/knækkede | 3.7 mg |
Kastanje, ægte, rå | 3.67 mg |
Hvedekerner, hele/knækkede | 3.6 mg |
Knækbrød, rug-, fint | 3.6 mg |
Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå | 3.6 mg |
Knækbrød, rug-, groft (Husmans) | 3.6 mg |
Knækbrød, hvede-, fint | 3.5 mg |
Knækbrød, hvede-, granhamstype | 3.5 mg |
Blåbær, rå | 3.3 mg |
Tyttebær, rå | 3.2 mg |
Paranød | 2.78 mg |
Grahamsmel, fuldkornshvedemel | 2.74 mg |
Persille, rå | 2.7 mg |
Dild, rå | 2.7 mg |
Purløg, rå | 2.7 mg |
Cacao, pulver | 2.5 mg |
Mandel, rå | 2.5 mg |
Sesamfrø, hele, tørrede | 2.46 mg |
Sesamfrø, afskallede | 2.46 mg |
Ris, brune, rå | 2.4 mg |
Sojamel | 2.3 mg |
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel | 2.16 mg |
Valnød | 2.1 mg |
Hvide bønner, tørrede | 2 mg |
Brune bønner, tørrede | 2 mg |
Sojabønner, tørrede | 2 mg |
Tomat, tørret | 1.85 mg |
Rugmel, halvsigtet (udmalingsgrad ca. 85 %) | 1.75 mg |
Kørvel, rå | 1.7 mg |
Kørvel, hakket, dybfrost | 1.7 mg |
Spinat, rå | 1.7 mg |
Peanuts, (jordnød, ristet og saltet) | 1.7 mg |
Tyttebær, syltede | 1.7 mg |
Hvidløg, rå | 1.67 mg |
Cashewnød, olieristet | 1.67 mg |
Bygmel | 1.6 mg |
Jordnød, tørret | 1.52 mg |
Jordnøddesmør | 1.52 mg |
Marcipan | 1.5 mg |
Boghvedegryn, rå | 1.5 mg |
Ananas, rå | 1.5 mg |
Ananas, konserves | 1.5 mg |
Pumpernickel | 1.31 mg |
Byggryn, rå | 1.3 mg |
Pistacienød, tørristet | 1.28 mg |
Loganbær, frosne | 1.25 mg |
Kaffe, instant, decaffeinated, pulver | 1.22 mg |
Brombær, dybfrost, usukrede | 1.22 mg |
Hyben, rå | 1.2 mg |
Softrugbrød med fedtrige frø og hele kerner | 1.2 mg |
Rugbrød, mørkt | 1.2 mg |
Hindbær, rå | 1.2 mg |
Gule ærter (flækærter), rå | 1.2 mg |
Grahamsbrød | 1.2 mg |
Pistacienød, tørret | 1.2 mg |
Rugbrød med fedtrige frø og hele kerner | 1.2 mg |
Softrugbrød (uden fedtrige frø) | 1.2 mg |
Hindbær, dybfrost | 1.2 mg |
Rugbrød, fuldkorn | 1.2 mg |
Tyggegummi, uden sukker, uspec. | 1.09 mg |
Mungbønner, tørrede, rå | 1.04 mg |
Majsstivelse | 1 mg |
Okra, gumbo, rå | 0.99 mg |
Sigtemel | 0.96 mg |
Vekao | 0.92 mg |
Rugbrød, lyst | 0.91 mg |
Buddingpulver | 0.9 mg |
Ris, polerede, rå | 0.9 mg |
Risengryn, grødris, polerede, rå | 0.9 mg |
Småkage, uspec. | 0.9 mg |
Cashewnød, tørristet | 0.826 mg |
Hvedebrød, sandwich/toastbrød med fedtrige frø, industrifremstillet | 0.81 mg |
Pop Corn (poppede majskærner) | 0.8 mg |
Pop corn, traditionelle | 0.8 mg |
Mørk chokolade | 0.78 mg |
Kogechokolade | 0.78 mg |
Cacao, instant, med mælk, pulver | 0.77 mg |
Cacao, instant, uden mælk, pulver | 0.77 mg |
Bondebrød med fedtrige frø, industrifremstillet | 0.77 mg |
Kartoffelmos, -pulver m/tørmælk | 0.74 mg |
Hvedebrød, store, med fedtrige frø | 0.74 mg |
Kartoffelmos, -pulver u/tørmælk | 0.74 mg |
Hvedebrød, groft uden fedtrige frø, uden kerner | 0.73 mg |
Marcipanprodukt, m/chokolade, uspec. | 0.73 mg |
Bondebrød, uden fedtrige frø, industrifremstillet | 0.73 mg |
Hvedebrød, bolle, grov, industrifremstillet | 0.73 mg |
Hvedebrød, bolle, grov, med fedtrige frø, industrifremstillet | 0.73 mg |
Pastiller, sukkerfri, uspec. | 0.72 mg |
Rødbede, konserves, uden tilsat sukker | 0.72 mg |
Rødbede, konserves | 0.72 mg |
Hirseflager | 0.71 mg |
Pastiller, med sukker, uspec. | 0.71 mg |
Hirse, hele korn | 0.71 mg |
Musling, konserves | 0.7 mg |
Rugsigtemel (udmalingsgrad ca. 70 %) | 0.7 mg |
Flûte, groft, industrifremstillet | 0.69 mg |
Lakridskonfekt | 0.68 mg |
Ostekiks, Cream Crackers | 0.68 mg |
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning | 0.68 mg |
Fersken, tørret | 0.67 mg |
Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet | 0.66 mg |
Brombær, rå | 0.646 mg |
Nougat | 0.61 mg |
Fiberbrød | 0.6 mg |
Franskbrød | 0.6 mg |
Pølsebrød | 0.6 mg |
Grovfranskbrød | 0.6 mg |
Rundstykke, spansk | 0.6 mg |
Dragé, lakrids | 0.6 mg |
Rundstykke | 0.6 mg |
Rødbede, rå | 0.6 mg |
Rasp | 0.6 mg |
Rismel | 0.6 mg |
Makaroni, spaghetti, rå | 0.58 mg |
Broccoli, rå | 0.58 mg |
Kartoffelchips, grove | 0.55 mg |
Salat, hovedsalat, rå | 0.52 mg |
Hvedebrød, bolle, italiensk, industrifremstillet | 0.52 mg |
Mariekiks | 0.51 mg |
Figen, tørret | 0.51 mg |
Flûte, fint, industrifremstillet | 0.51 mg |
Hvedemel | 0.51 mg |
Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå | 0.51 mg |
Linsespirer, rå | 0.506 mg |
Ananasjuice, konserves | 0.504 mg |
Brøndkarse, rå | 0.5 mg |
Grønkål, rå | 0.5 mg |
Hvedebrød, bolle, fin, industrifremstillet | 0.5 mg |
Flødeboller, skumboller | 0.49 mg |
Hvedebrød, store, italiensk | 0.48 mg |
Hvedebrød, fint, store | 0.46 mg |
Persillerod, rå | 0.46 mg |
Peberrod, rå | 0.46 mg |
Frugtpålæg, uspec. | 0.45 mg |
Gulerod, konserves | 0.45 mg |
Frugtpålæg, figen | 0.436 mg |
Jordbær, rå | 0.43 mg |
Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet | 0.43 mg |
Koriander, blade, friske | 0.426 mg |
Soja sauce | 0.424 mg |
Salat, endivie, bredbladet (escarole), rå | 0.42 mg |
Salat, endivie, kruset (frisee), rå | 0.42 mg |
Kartoffel, chips (franske kartofler) | 0.41 mg |
Pastinak, rå | 0.4 mg |
Daddel, tørret | 0.4 mg |
Yams, rå | 0.397 mg |
Lever, svin, rå | 0.39 mg |
Snacks, ekspanderet, majsbasis | 0.39 mg |
Tyggegummi, med sukker, uspec. | 0.39 mg |
Maniok, cassava, rå | 0.384 mg |
Lever, okse, rå | 0.38 mg |
Grønne ærter, rå | 0.38 mg |
Sveske, rå | 0.38 mg |
Honning | 0.37 mg |
Grønne ærter, dybfrost | 0.37 mg |
Bladbede, sølvbede, rå | 0.366 mg |
Gulerod, importeret, rå | 0.36 mg |
Sennep, brun, færdiglavet | 0.36 mg |
Gulerod, uspec., rå | 0.36 mg |
Sennep, gul, færdiglavet | 0.36 mg |
Tranebær, rå | 0.36 mg |
Druesaft | 0.36 mg |
Gulerod, dansk, rå | 0.36 mg |
Kakifrugt (Sharon), rå | 0.355 mg |
Majskolbe, rå | 0.35 mg |
Spinat, hakket, dybfrost | 0.35 mg |
Dragéprodukt, uspec. | 0.35 mg |
Syre (krydderplante), rå | 0.349 mg |
Østers, rå | 0.33 mg |
Lakrids, uspec. | 0.32 mg |
Flødechokolade med nødder | 0.32 mg |
Flødechokolade | 0.32 mg |
Lever, kalv, rå | 0.32 mg |
Bagegær, presset, rå | 0.31 mg |
Rosin uden kerner | 0.31 mg |
Solbær, rå | 0.31 mg |
Julesalat, rå | 0.3 mg |
Chokolade, fyldt | 0.3 mg |
Rødspætte, filet, paneret, dybfrost | 0.29 mg |
Lakrids, salt | 0.29 mg |
Jordbær, dybfrost, usukrede | 0.29 mg |
Kantarel, rå | 0.28 mg |
Snacks, ekspanderet, kartoffelbasis | 0.27 mg |
Rosenkål, uspec., rå | 0.27 mg |
Rosenkål, dybfrost | 0.27 mg |
Spegepølse | 0.27 mg |
Lever, ande, rå | 0.258 mg |
Batat, sød kartoffel, rå | 0.258 mg |
Lever, kylling, rå | 0.255 mg |
Aubergine, rå | 0.25 mg |
Grønne bønner, rå | 0.25 mg |
Salat, egeløv, rå | 0.25 mg |
Eddike | 0.25 mg |
Syltetøj, uspec. | 0.25 mg |
Jordbær, dybfrost, sukrede | 0.249 mg |
Banan, rå | 0.24 mg |
Hvidkål, rå | 0.24 mg |
Roulade, uspec. | 0.24 mg |
Peber, chili, rå | 0.237 mg |
Abrikos, tørret | 0.235 mg |
Blomkål, importeret, rå | 0.23 mg |
Kartoffel, uspec., rå | 0.23 mg |
Løg, rå | 0.23 mg |
Blomkål, uspec., rå | 0.23 mg |
Musling, kogt | 0.23 mg |
Blomkål, dansk, rå | 0.23 mg |
Musling, rå | 0.23 mg |
Ingefær, rod, rå | 0.229 mg |
Sauce, barbeque | 0.225 mg |
Grønne bønner, dybfrost | 0.21 mg |
Snacks, ekstruderet, majsbasis | 0.21 mg |
Vingummi | 0.21 mg |
Rødkål, rå | 0.2 mg |
Makaroni, spaghetti, kogt | 0.2 mg |
Salt, havsalt (ikke jodberiget) | 0.2 mg |
Leverpostej, fedtreduceret | 0.2 mg |
Jordbær i sukkerlage, konserves | 0.2 mg |
Tomatsuppe, spiseklar | 0.2 mg |
Æble, tørret | 0.2 mg |
Blomkål, dybfrost | 0.197 mg |
Kinakål, pe-tsai, rå | 0.19 mg |
Ribs, rå | 0.19 mg |
Porre, rå | 0.19 mg |
Cayote, Kayote, rå | 0.189 mg |
Bønnespirer, mung, rå | 0.188 mg |
Bønnespirer, uspec., rå | 0.188 mg |
Lucernespirer, rå | 0.188 mg |
Lever, høne, rå | 0.18 mg |
Savoykål, rå | 0.18 mg |
Squash, alle typer, rå | 0.175 mg |
Squash, zucchini, rå | 0.175 mg |
Gulerod, dybfrost | 0.171 mg |
Rabarber, rå | 0.17 mg |
Rabarber, dybfrost | 0.17 mg |
Stikkelsbær, rå | 0.17 mg |