Persillerod, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Rod- og knoldgrøntsager
Persillerod, rå
Petroselium crispum (Miller) Nyman ssp. tuberosum
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
14.4 %
Fedt, total
8.4 %
Kulhydrat, total
77.2 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 30%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
232
kJ
Protein, total
2.3
g
total-N
0.4
g
Fedt, total
0.6
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0.1
g
polyumætt. fedtsyrer
0.3
g
Kulhydrat, total
12.3
g
kulhydrat, tilgængelig
8
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
4.3
g
Alkohol
0
g
Aske
1.8
g
Vand
83
g
Vitaminer
A-vitamin
2.5
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
30
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
1.7
aTE
alfa-tokoferol
1.7
mg
B1-vitamin, thiamin
0.1
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.08
mg
Niacin
2.37
NE
niacin
2
mg
tryptofans bidrag
0.367
mg
B6-vitamin
0.23
mg
Folat
180
μg
C-vitamin
41
mg
Mineraler
Natrium, Na
17
mg
Kalium, K
562
mg
Calcium, Ca
48.5
mg
Magnesium, Mg
36
mg
Phosphor, P
71.1
mg
Jern, Fe
1.2
mg
Kobber, Cu
0.23
mg
Zink, Zn
1.4
mg
Jod, I
0.4
μg
Mangan, Mn
0.46
mg
Chrom, Cr
2.8
μg
Selen, Se
0
μg
Nikkel, Ni
11.1
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
0.8
g
Fedtsyrer
C16:0
0.094
g
C18:0
0.003
g
C18:1, n-9
0.057
g
C18:2, n-6
0.284
g
C18:3, n-3
0.042
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.097
g
Sum monoumættede
0.057
g
Sum polyumættede
0.326
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.042
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.283
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
70
mg
Leucin
92
mg
Lysin
92
mg
Methionin
26
mg
Cystin
9
mg
Phenylalanin
55
mg
Tyrosin
37
mg
Threonin
66
mg
Tryptofan
22
mg
Valin
110
mg
Arginin
70
mg
Histidin
33
mg
Alanin
81
mg
Asparaginsyre
270
mg
Glutaminsyre
600
mg
Glycin
70
mg
Prolin
160
mg
Serin
66
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0210