Zink, Zn pr. 100 g | |
Østers, rå | 84.4 mg |
Hvedekim, rå | 17.8 mg |
Krabbekløer, rå | 11.9 mg |
Krabbekløer, konserves | 11.9 mg |
Birkes, frø | 10.2 mg |
Cacao, pulver | 10.1 mg |
Gær, tørret | 8 mg |
Sesamfrø, afskallede | 7.75 mg |
Hørfrø, rå | 7.75 mg |
Sesamfrø, hele, tørrede | 7.75 mg |
Hvedeklid | 7.7 mg |
Lucerne, alfalfa, frø | 6.9 mg |
Lever, svin, rå | 6.78 mg |
Hjerte, høne (kylling), råt | 6.59 mg |
Pinjefrø, tørrede | 6.45 mg |
Oksekød, mellemskært, råt | 5.8 mg |
Cashewnød, tørristet | 5.6 mg |
Krabbe, kogt | 5.5 mg |
Spegepølse, oksekød | 5.5 mg |
Cashewnød, olieristet | 5.35 mg |
Oksekød, skank (osso-buco), rå | 5.3 mg |
Æg, hele, tørret | 5.28 mg |
Danablu 60+ | 5.1 mg |
Mycella, 50+ | 5.1 mg |
Danablu 50+ | 5.1 mg |
Ost, blå- og hvidskimmel, 70+ | 5.1 mg |
Daddel, tørret | 5.1 mg |
Pecannød, tørristet | 5.07 mg |
Havarti, 30+ | 5 mg |
Sojamel | 5 mg |
Æg, blomme, tørret | 4.93 mg |
Sprængt nakke, svinekød | 4.9 mg |
Oksekød, uspec., magert, råt | 4.8 mg |
Oksekød, inderlår uden kappe, rå | 4.7 mg |
Koriander, frø | 4.7 mg |
Skummetmælkspulver | 4.7 mg |
Hestekød, råt | 4.61 mg |
Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå | 4.6 mg |
Hummer, rå | 4.6 mg |
Oksekød, uspec., middelfedt, råt | 4.6 mg |
Jomfruhummer, rå | 4.6 mg |
Oksekød, klump uden kappe, rå | 4.6 mg |
Oksekød, tyndbov + mellembov, rå | 4.6 mg |
Pecannød, tørret | 4.53 mg |
Bagegær, presset, rå | 4.5 mg |
Ost, fast, 30+, alle typer | 4.5 mg |
Oksekød, yderlår, råt | 4.5 mg |
Maribo, 30+ | 4.5 mg |
Mozzarella, 30+ | 4.5 mg |
Samsø, 30+ | 4.5 mg |
Oksekød, inderlår med kappe, rå | 4.5 mg |
Oksekød, lårtunge, rå | 4.5 mg |
Pecannød, olieristet | 4.47 mg |
Danbo, 30+ | 4.4 mg |
Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå | 4.4 mg |
Oksekød, tykkam, rå | 4.4 mg |
Kalvekød, magert, råt | 4.3 mg |
Oksekød, culotte, rå | 4.3 mg |
Oksekød, tyndstegsfilet med fedtkant, rå | 4.3 mg |
Torsk, rogn, røget | 4.3 mg |
Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå | 4.3 mg |
Kalvekød, middelfedt, råt | 4.2 mg |
Paranød | 4.2 mg |
Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå | 4.2 mg |
Oksekød, hakket, råt | 4.2 mg |
Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt | 4.15 mg |
Spædbørnsmad, modermælkserstatning, højt jernindhold, pulver | 4.05 mg |
Karry, pulver | 4.05 mg |
Maribo, 45+ | 4 mg |
Havarti, 45+ | 4 mg |
Fontina, 45+ | 4 mg |
Fontina, 50+ | 4 mg |
Chesire, 50+ | 4 mg |
Samsø, 45+ | 4 mg |
Ost, fast, 20+, alle typer | 4 mg |
Svenbo, 45+ | 4 mg |
Danbo, 20+ | 4 mg |
Mozzarella, 45+ | 4 mg |
St. Paulin, 50+ | 4 mg |
Emmentaler, 45+ | 4 mg |
Fynbo, 45+ | 4 mg |
Elbo, 40+ | 4 mg |
Gruyere, 45+ | 4 mg |
Ost, fast, 40+, alle typer | 4 mg |
Cheddar, 50+ | 4 mg |
Esrom, 45+ | 4 mg |
Mynster, 50+ | 4 mg |
Ost, fast, 45+, alle typer | 4 mg |
Sødmælkspulver | 3.91 mg |
Oksekød, uspec., fedt, råt | 3.9 mg |
Oksekød, tykbryst, råt | 3.9 mg |
Oksekød, entrecote med kappe, rå | 3.9 mg |
Oksekød, tyndbryst, råt | 3.9 mg |
Parmesan, revet | 3.87 mg |
Oksekød, tværreb, råt | 3.8 mg |
Gule ærter (flækærter), rå | 3.8 mg |
Oksekød, slag, råt | 3.8 mg |
Æg, blomme, rå | 3.8 mg |
Fårekød, kølle, rå | 3.7 mg |
Lever, kalv, rå | 3.7 mg |
Kalvekød, fedt, råt | 3.7 mg |
Lever, okse, rå | 3.7 mg |
Fennikel, frø | 3.7 mg |
Danbo, 45+ | 3.64 mg |
Roastbeef | 3.61 mg |
Svinekød, uspec., fedt, råt | 3.6 mg |
Svinespæk, rygspæk | 3.6 mg |
Skinke, yderlår, helt afpudset, råt | 3.6 mg |
Skinke, inderlår, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
Svinefilet, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
Svinebryst, kogestykke med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød , mellemkam med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, skinketern af yderlår, rå | 3.6 mg |
Svinekød, rullesteg af slag, rå | 3.6 mg |
Svinekød, ribbensteg, rå | 3.6 mg |
Svinekød, uspec., ca. 10 % fedt, råt | 3.6 mg |
Skinkeculotte (yderlår), ca. 5 mm spæk, råt | 3.6 mg |
Skinke, hoftestykke, helt afpudset, råt | 3.6 mg |
Svinekød, halssnitte, rå | 3.6 mg |
Skinke med skank, rå | 3.6 mg |
Svinekam uden svær, ca. 3 mm spæk, rå | 3.6 mg |
Svinekød, filet royal af svinefilet, rå | 3.6 mg |
Skinkeschnitzel, inderlår, rå | 3.6 mg |
Svinekød, skinkestrimler af yderlår, rå | 3.6 mg |
Svinekam uden svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, ribsteaks, rå | 3.6 mg |
Svinekød, flæskesteg af nakkekam med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, vikingsteaks, rå | 3.6 mg |
Svinekød, uspec., magert, råt | 3.6 mg |
Skinkemignon, lårtunge, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
Svinebov, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
Svinebryst, stegestykke, uden svær, ca. 2 mm spæk, rå | 3.6 mg |
Skinke, røget | 3.6 mg |
Svinebryst, slag, rullesteg, råt | 3.6 mg |
Svinebov til fars, ca. 16 % fedt, rå | 3.6 mg |
Svinekød, medaillon af svinefilet, rå | 3.6 mg |
Svinekød, wokstrimler af skinkeinderlår, rå | 3.6 mg |
Svinekød, bov i tern, rå | 3.6 mg |
Svinekotelet, fadkotelet, rå | 3.6 mg |
Svinekam med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, revelsben, rå | 3.6 mg |
Oksekød, tykstegsfilet uden kappe, rå | 3.6 mg |
Svinekød, uspec., ca. 20 % fedt, råt | 3.6 mg |
Oksekød, uspec., helt magert, råt | 3.6 mg |
Svinekød, skinkemuskler -skank, helt afpudsede, rå | 3.6 mg |
Skinkesteg uden svær, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
Svinebryst, kogestykke uden svær, ca. 2 mm spæk, rå | 3.6 mg |
Svinebryst, stegestykke med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, nakkekam med svær, rå | 3.6 mg |
Svinebov med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, sautéskiver af svinefilet, rå | 3.6 mg |
Svinekød, kæbeklump, rå | 3.6 mg |
Skinkemignon, rå | 3.6 mg |
Svinekød, bovsteaks, rå | 3.6 mg |
Svinekød, flæskesteg af svinekam med svær, rå | 3.6 mg |
Svinekød, spareribs, rå | 3.6 mg |
Musling, konserves | 3.56 mg |
Fårekød, bov, rå | 3.5 mg |
Oksekød, spidsbryst, råt | 3.5 mg |
Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt | 3.47 mg |
Svinekød, bagskank uden svær, rå | 3.47 mg |
Lammekød, bov, rå | 3.42 mg |
Lammekød, bryst, råt | 3.42 mg |
Lammekød, kølle, uspec., rå | 3.42 mg |
Lammekød, uspec., råt | 3.42 mg |
Tunge, okse, rå | 3.4 mg |
Tunge, kalv, saltet | 3.4 mg |
Musling, kogt | 3.4 mg |
Oksekød, tykstegsfilet med kappe, rå | 3.4 mg |
Brisling (ansjovis), marineret, konserves | 3.4 mg |
Hirse, hele korn | 3.4 mg |
Kalvekød, helt magert | 3.4 mg |
Hirseflager | 3.4 mg |
Tunge, kalv, rå | 3.4 mg |
Musling, rå | 3.4 mg |
Ansjos, marineret, konserves | 3.4 mg |
Dild, tørret | 3.3 mg |
Lammekød, kølle, afpudset, rå | 3.3 mg |
Esrom, 60+ | 3.3 mg |
Mandel, rå | 3.3 mg |
Havarti, 60+ | 3.3 mg |
Hvedegryn, mannagryn | 3.3 mg |
Peanuts, (jordnød, ristet og saltet) | 3.27 mg |
Rullepølse, lammekød | 3.2 mg |
Kogt oksebryst | 3.1 mg |
Jordnød, tørret | 3.1 mg |
Lever, gåse, rå | 3.07 mg |
Lever, ande, rå | 3.07 mg |
Linser, tørrede, uspec. | 3.06 mg |
Havregryn, uspec. | 3.02 mg |
Havregryn, ikke beriget | 3 mg |
Jordnøddesmør | 3 mg |
Oksekød, mørbrad, afpudset, rå | 2.97 mg |
Frugtpålæg, figen | 2.97 mg |
Lever, kylling, rå | 2.9 mg |
Rugkerner, hele/knækkede | 2.9 mg |
Te, blade | 2.9 mg |
Leverpølse | 2.9 mg |
Lever, høne, rå | 2.9 mg |
Tun i vand, konserves | 2.9 mg |
Havregryn, beriget | 2.89 mg |
Brisling (sardin), i tomat, konserves | 2.8 mg |
Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå | 2.8 mg |
Hvedekerner, hele/knækkede | 2.8 mg |
Kalv og flæsk, hakket, højt fedtindhold, råt | 2.8 mg |
Sardin, i tomat, konserves | 2.8 mg |
Bygmel | 2.8 mg |
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel | 2.8 mg |
Hvide bønner, tørrede | 2.78 mg |
Parmesan, 32+ | 2.75 mg |
Grana, 32+ | 2.75 mg |
Hingino, 32+ | 2.75 mg |
Kråse, kylling, rå | 2.72 mg |
Svinekød, nakkekotelet, rå | 2.7 mg |
Valnød | 2.7 mg |
Due, kød, rå | 2.7 mg |
Mungbønner, tørrede, rå | 2.68 mg |
Salt kød | 2.68 mg |
Paté, pålæg | 2.68 mg |
Æg, blomme, saltet, pasteuriseret, dybfrost | 2.66 mg |
Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå | 2.66 mg |
Smelteost, 20+ | 2.63 mg |
Hvidløg, tørret, pulver | 2.63 mg |
Lammekød, kølle, med fedt, rå | 2.6 mg |
Grahamsmel, fuldkornshvedemel | 2.6 mg |
Smelteost, 30+ | 2.6 mg |
Tunge, svin, rå | 2.6 mg |
Tunge, svin, saltet | 2.6 mg |
Smelteost, 45+ | 2.6 mg |
Kalkun, kød, rå | 2.6 mg |
Ål, røget | 2.6 mg |
Lammekød, slag, råt | 2.6 mg |
Nyre, svin, rå | 2.59 mg |
Knækbrød, rug-, fint | 2.58 mg |
Knækbrød, rug-, groft (Husmans) | 2.58 mg |
Sælkød, råt | 2.5 mg |
Boghvedegryn, rå | 2.5 mg |
Leverpostej | 2.5 mg |
Pop Corn (poppede majskærner) | 2.48 mg |
Pop corn, traditionelle | 2.48 mg |
Leverpostej, fedtreduceret | 2.4 mg |
Spegepølse | 2.4 mg |
Camembert, 30+ | 2.38 mg |
Brie, 60+ | 2.38 mg |
Camembert, 45+ | 2.38 mg |
Brie, 50+ | 2.38 mg |
Camembert, 50+ | 2.38 mg |
Feta, 40+ | 2.38 mg |
Feta, 50+ | 2.38 mg |
Brie, 45+ | 2.38 mg |