Lammekød, bryst, råt - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Kød og kødprodukter
»
Fåre- og lammekød
Lammekød, bryst, råt
Ovis aries
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
15.8 %
Fedt, total
84.2 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 23%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1523
kJ
Protein, total
14.5
g
total-N
2.3
g
Fedt, total
34.5
g
mættede fedtsyrer
16.8
g
monoumætt. fedtsyrer
13
g
polyumætt. fedtsyrer
1.6
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
0.7
g
Vand
50.2
g
Vitaminer
A-vitamin
45
RE
Retinol
45
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0.4
μg
E-vitamin
0.7
aTE
alfa-tokoferol
0.7
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.18
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.3
mg
Niacin
6.63
NE
niacin
4.3
mg
tryptofans bidrag
2.33
mg
B6-vitamin
0.2
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
1
μg
Folat
2.6
μg
B12-vitamin
1.2
μg
C-vitamin
1
mg
Mineraler
Natrium, Na
66
mg
Kalium, K
218
mg
Calcium, Ca
12.9
mg
Magnesium, Mg
17
mg
Phosphor, P
136
mg
Jern, Fe
1.5
mg
Kobber, Cu
0.122
mg
Zink, Zn
3.42
mg
Jod, I
0.7
μg
Mangan, Mn
0.01
mg
Chrom, Cr
8.1
μg
Selen, Se
1.4
μg
Nikkel, Ni
2.14
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
1.74
g
C15:0
0.192
g
C16:0
7.79
g
C17:0
0.327
g
C18:0
6.72
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.418
g
C18:1, n-9
12.3
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.801
g
C18:3, n-3
0.801
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
16.8
g
Sum monoumættede
13
g
Sum polyumættede
1.6
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.801
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.801
g
Transfedtsyrer, total
2.2
g
Cholesterol
Cholesterol
82
mg
Aminosyrer
Isoleucin
720
mg
Leucin
1200
mg
Lysin
1300
mg
Methionin
370
mg
Cystin
120
mg
Phenylalanin
580
mg
Tyrosin
580
mg
Threonin
630
mg
Tryptofan
140
mg
Valin
790
mg
Arginin
970
mg
Histidin
420
mg
Alanin
910
mg
Asparaginsyre
1300
mg
Glutaminsyre
2100
mg
Glycin
770
mg
Prolin
670
mg
Serin
580
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0140