Natrium, Na pr. 100 g | |
Salt, bordsalt | 38850 mg |
Salt, stensalt, køkkensalt | 38700 mg |
Salt, havsalt (ikke jodberiget) | 33800 mg |
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning | 22500 mg |
Kødextrakt, terning | 22500 mg |
Bagepulver | 11800 mg |
Soja sauce | 5637 mg |
Laks, saltet | 5510 mg |
Spegesild | 5380 mg |
Kødextrakt, flydende, Bovril | 4800 mg |
Æg, blomme, saltet, pasteuriseret, dybfrost | 3780 mg |
Brisling (ansjovis), marineret, konserves | 3606 mg |
Ansjos, marineret, konserves | 3606 mg |
Gærekstrakt, marmite | 3600 mg |
Spegepølse, oksekød | 3583 mg |
Oliven, sorte, saltede, i olie | 3288 mg |
Tang, konbu, tørret (kelp) | 3100 mg |
Miso, sojapasta | 2950 mg |
Gaffelbidder | 2826 mg |
Skinke, røget | 2405 mg |
Bækforel, filet, røget | 2340 mg |
Hellefisk, røget | 2336 mg |
Sauce, shaslik | 2300 mg |
Tomatketchup, stærk | 2300 mg |
Oliven, grønne, marinerede, konserves | 2217 mg |
Kaviar, uægte (stenbiderrogn) | 2158 mg |
Tomat, tørret | 2095 mg |
Skinke, røget, kogt | 2040 mg |
Klipfisk | 2033 mg |
Salami | 1988 mg |
Laks, gravad | 1930 mg |
Hellefisk, gravad | 1930 mg |
Spegepølse | 1915 mg |
Tunge, kalv, saltet | 1815 mg |
Salt kød | 1805 mg |
Røget svinefilet | 1725 mg |
Tunge, svin, saltet | 1690 mg |
Dressing, italiensk | 1654 mg |
Feta, 40+ | 1584 mg |
Feta, 50+ | 1584 mg |
Hamburgerryg, kogt | 1540 mg |
Hamburgerryg, røget | 1540 mg |
Parmesan, revet | 1529 mg |
Roastbeef | 1505 mg |
Danablu 50+ | 1470 mg |
Roquefort, 50+ | 1470 mg |
Laks, røget, udskåret | 1466 mg |
Bayonneskinke, udbenet | 1457 mg |
Skinke, kogt, skiveskåret | 1455 mg |
Peberfrugt, konserves | 1369 mg |
Rullepølse | 1350 mg |
Skinke, kogt, konserves | 1310 mg |
Sennep, brun, færdiglavet | 1307 mg |
Camembert, 45+ | 1297 mg |
Camembert, 30+ | 1297 mg |
Æg, hvide, tørret | 1280 mg |
Flæskesvær, snacks | 1252 mg |
Hummer, konserves | 1240 mg |
Hummer, kogt | 1240 mg |
Mycella, 50+ | 1234 mg |
Bacon i tern, rå | 1225 mg |
Bacon i skiver, rå | 1225 mg |
Sild, marineret | 1180 mg |
Sild, marineret, i madeirasauce | 1180 mg |
Peber, chili, konserves | 1173 mg |
Wienerpølse | 1164 mg |
Pølser, cocktailpølser | 1160 mg |
Snacks, ekspanderet, kartoffelbasis | 1157 mg |
Pølse, cervelatpølse | 1152 mg |
Svinebryst, stegestykke, helt, saltet | 1140 mg |
Dressing, olie-eddike, kalorielet | 1140 mg |
Svinebryst, kogestykke, helt, saltet | 1140 mg |
Pølse, hot dog | 1136 mg |
Kylling, bryst (filet), kogt, pålæg | 1120 mg |
Sauce, barbeque | 1119 mg |
Wienerpølse (bayersk pølse), kogt | 1100 mg |
Kødpølse, fedtreduceret | 1100 mg |
Wienerpølse, konserves | 1100 mg |
Dressing, blue cheese | 1094 mg |
Tomatketchup | 1090 mg |
Vallepulver, tørret | 1079 mg |
Wienerpølse, ristet | 1075 mg |
Kødpølse | 1065 mg |
Dressing, olie-eddike | 1054 mg |
Medisterpølse, røget | 1050 mg |
Reje, konserves | 1030 mg |
Kalkun, bryst (filet), kogt/røget, pålæg | 1002 mg |
Krabbekløer, konserves | 1000 mg |
Kyllingepølse, pålæg | 999 mg |
Grana, 32+ | 998 mg |
Parmesan, 32+ | 998 mg |
Danbo, 20+ | 984 mg |
Reje, kogt | 980 mg |
Paté, pålæg | 944 mg |
Krebs, rå | 928 mg |
Leverpølse | 901 mg |
Sild, marineret, i karrysauce | 900 mg |
Cornflakes, uspec. | 883 mg |
Musling, konserves | 880 mg |
Snacks, ekstruderet, majsbasis | 875 mg |
Maribo, 30+ | 872 mg |
Kylling, kød og skind, grillstegt | 870 mg |
Dressing, thousand island | 863 mg |
Ost, fast, 20+, alle typer | 845 mg |
Sprængt nakke, svinekød | 844 mg |
Dressing, fransk | 836 mg |
Sylte | 830 mg |
Hingino, 32+ | 825 mg |
Leverpostej, fedtreduceret | 802 mg |
Mynster, 50+ | 770 mg |
Sennep, gul, færdiglavet | 760 mg |
Snacks, ekspanderet, majsbasis | 757 mg |
Danbo, 45+ | 756 mg |
Ost, fast, 45+, alle typer | 756 mg |
Esrom, 45+ | 755 mg |
Havarti, 45+ | 755 mg |
Fontina, 45+ | 755 mg |
Minarine, 30 %, vegetabilsk fedt | 747 mg |
Minarine, 40 %, vegetabilsk fedt | 747 mg |
Danbo, 30+ | 737 mg |
Fynbo, 45+ | 735 mg |
Esrom, 60+ | 730 mg |
Ost, fast, 30+, alle typer | 729 mg |
Elbo, 40+ | 723 mg |
Ost, fast, 40+, alle typer | 723 mg |
Dressing, mayonnaise, kalorielet | 723 mg |
Leverpostej | 718 mg |
Medisterpølse, rå | 705 mg |
Brie, 50+ | 700 mg |
Sildepostej | 700 mg |
Brie, 60+ | 700 mg |
Danablu 60+ | 696 mg |
Tomatsuppe, spiseklar | 695 mg |
Havarti, 30+ | 689 mg |
Dressing, creme fraiche | 688 mg |
Maribo, 45+ | 684 mg |
Cheddar, 50+ | 678 mg |
Havarti, 60+ | 676 mg |
Cornflakes, frosted | 670 mg |
Dressing, mayonnaise | 668 mg |
Ål, røget | 652 mg |
St. Paulin, 50+ | 648 mg |
Brie, 45+ | 647 mg |
Fiskefrikadelle | 630 mg |
Kiks, fuldkorns-, digestivetype | 626 mg |
Ost, blå- og hvidskimmel, 70+ | 621 mg |
Samsø, 30+ | 617 mg |
Emmentaler, 45+ | 613 mg |
Gruyere, 45+ | 613 mg |
Chesire, 50+ | 613 mg |
Fiskefars, rå | 611 mg |
Ostekiks, Cream Crackers | 610 mg |
Løg, ristede | 606 mg |
Kartoffel, chips (franske kartofler), fedtreducerede | 606 mg |
Kartoffel, chips (franske kartofler) | 606 mg |
Dressing, creme fraiche, kalorielet | 603 mg |
Mozzarella, 30+ | 601 mg |
Fontina, 50+ | 601 mg |
Bønnespirer, soja, konserves | 600 mg |
Bambusskud, konserves, saltet | 600 mg |
Mayonnaise | 597 mg |
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt | 592 mg |
Makrel, filet, naturel, konserves | 590 mg |
Tun i vand, konserves | 590 mg |
Kødboller, dybfrost | 590 mg |
Torsk, lever, rå | 589 mg |
Torsk, lever, konserves | 589 mg |
Torsk, lever, røget | 589 mg |
Rullepølse, lammekød | 588 mg |
Rugbrød, revet, med brunt sukker, uspec. | 588 mg |
Musling, kogt | 582 mg |
Musling, rå | 582 mg |
Tun i olie, konserves | 580 mg |
Rundstykke | 578 mg |
Reje, dybfrost | 578 mg |
Hvedebrød, store, italiensk | 574 mg |
Smelteost, 20+ | 573 mg |
Flødeost, 60+ | 573 mg |
Hvedebrød, bolle, italiensk, industrifremstillet | 571 mg |
Kogt oksebryst | 571 mg |
Laks, konserves | 570 mg |
Camembert, 50+ | 570 mg |
Flûte, med fedtrige frø, industrifremstillet | 568 mg |
Smelteost, 30+ | 566 mg |
Croissant | 564 mg |
Mozzarella, 45+ | 558 mg |
Samsø, 45+ | 556 mg |
Svenbo, 45+ | 550 mg |
Margarine, 80 %, bordbrug, vegetabilsk fedt | 550 mg |
Margarine, 70 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt | 550 mg |
Margarine, 80 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt | 550 mg |
Grovbolle | 542 mg |
Hummer, rå | 538 mg |
Rugbrød, lyst | 537 mg |
Kammerjunkere | 533 mg |
Pop corn, microovn | 530 mg |
Kuller, paneret, stegt | 530 mg |
Rundstykke, spansk | 529 mg |
Flûte, fint, industrifremstillet | 526 mg |
Rugbrød, fuldkorn | 523 mg |
Æg, hele, tørret | 523 mg |
Lakrids, salt | 519 mg |
Smelteost, 45+ | 519 mg |
Bondebrød, uden fedtrige frø, industrifremstillet | 515 mg |
Rugbrød, mørkt | 512 mg |
Grahamsbrød | 511 mg |
Myseost, 33+ | 511 mg |
Bondebrød med fedtrige frø, industrifremstillet | 510 mg |
Rugbrød med fedtrige frø og hele kerner | 509 mg |
Pop corn, traditionelle | 505 mg |
Peanuts, (jordnød, ristet og saltet) | 503 mg |
Hvedebrød, groft uden fedtrige frø, uden kerner | 501 mg |
Hvedebrød, bolle, fin, industrifremstillet | 501 mg |
Kippers i olie, konserves | 500 mg |
Mayonnaise, fedtreduceret | 500 mg |
Fiberbrød | 495 mg |
Knækbrød, hvede-, fint | 484 mg |
Knækbrød, hvede-, granhamstype | 484 mg |
Fladbrød | 484 mg |
Softrugbrød med fedtrige frø og hele kerner | 482 mg |
Baked beans i tomatsovs, konserves | 480 mg |
Hvedebrød, fint, store | 478 mg |
Softrugbrød (uden fedtrige frø) | 477 mg |
Kødboller, konserves | 475 mg |
Torsk, rogn, konserves | 473 mg |
Flødeost, 70+ | 472 mg |
Tvebakker | 470 mg |
Rasp | 465 mg |
Franskbrød | 465 mg |
Hvedebrød, store, med fedtrige frø | 463 mg |
Hvedebrød, bolle, grov, med fedtrige frø, industrifremstillet | 461 mg |
Sardin, i tomat, konserves | 461 mg |
Brisling (sardin), i tomat, konserves | 461 mg |
Kartoffel, pommes frites, friturestegte | 457 mg |
Sigtebrød | 453 mg |
Hvedebrød, bolle, grov, industrifremstillet | 450 mg |
Kartoffelchips, grove | 446 mg |
Flûte, groft, industrifremstillet | 444 mg |
Knækbrød, rug-, fint | 443 mg |
Knækbrød, rug-, groft (Husmans) | 443 mg |
Valnøddebrød | 440 mg |
Hvedebrød, toastbrød, fint, industrifremstillet | 439 mg |
Blodpølse | 438 mg |
Skummetmælkspulver | 435 mg |
Tomatpure | 433 mg |
Fiskeboller, konserves | 432 mg |
Saccharin | 428 mg |
Tebirkes | 426 mg |
Surbrød | 424 mg |
Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet | 422 mg |