Hummer, kogt - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Fisk og fiskeprodukter
»
Skaldyr
Hummer, kogt
Homarus vulgaris
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
83.7 %
Fedt, total
15 %
Kulhydrat, total
1.3 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 72%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
378
kJ
Protein, total
18.7
g
total-N
3
g
Fedt, total
1.5
g
mættede fedtsyrer
0.2
g
monoumætt. fedtsyrer
0.4
g
polyumætt. fedtsyrer
0.6
g
Kulhydrat, total
0.3
g
kulhydrat, tilgængelig
0.3
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
2.7
g
Vand
76.8
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
2.2
aTE
alfa-tokoferol
2.2
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.05
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.02
mg
Niacin
5
NE
niacin
1.5
mg
tryptofans bidrag
3.5
mg
B6-vitamin
0.21
mg
Pantothensyre
1.63
mg
Biotin
5
μg
Folat
17
μg
B12-vitamin
0.5
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
1240
mg
Kalium, K
135
mg
Calcium, Ca
85
mg
Magnesium, Mg
47
mg
Phosphor, P
192
mg
Jern, Fe
0.8
mg
Kobber, Cu
1.7
mg
Zink, Zn
1.8
mg
Jod, I
140
μg
Chrom, Cr
2.06
μg
Selen, Se
38.1
μg
Nikkel, Ni
4.7
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0.3
g
Fedtsyrer
C12:0
0
g
C14:0
0.017
g
C15:0
0.012
g
C16:0
0.125
g
C17:0
0.017
g
C18:0
0.057
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.068
g
C18:1, n-9
0.205
g
C20:1, n-11
0.045
g
C22:1, n-9
0.052
g
C18:2, n-6
0.045
g
C18:3, n-3
0.062
g
C20:4, n-6
0.006
g
C20:5, n-3
0.29
g
C22:5, n-3
0.017
g
C22:6, n-3
0.136
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.228
g
Sum monoumættede
0.371
g
Sum polyumættede
0.556
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.505
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.051
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
129
mg
Aminosyrer
Isoleucin
870
mg
Leucin
1600
mg
Lysin
1500
mg
Methionin
540
mg
Cystin
240
mg
Phenylalanin
750
mg
Tyrosin
690
mg
Threonin
870
mg
Tryptofan
210
mg
Valin
900
mg
Arginin
1600
mg
Histidin
360
mg
Alanin
1300
mg
Asparaginsyre
2000
mg
Glutaminsyre
2900
mg
Glycin
1200
mg
Prolin
810
mg
Serin
960
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0914