Æg, hele, tørret - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Æg og ægprodukter
»
Tørrede æg
Æg, hele, tørret
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
32.9 %
Fedt, total
63.6 %
Kulhydrat, total
3.5 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
2408
kJ
Protein, total
47.4
g
total-N
7.6
g
Fedt, total
41
g
mættede fedtsyrer
12.6
g
monoumætt. fedtsyrer
15.2
g
polyumætt. fedtsyrer
6.1
g
Kulhydrat, total
5
g
kulhydrat, tilgængelig
5
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
3.7
g
Vand
3.1
g
Vitaminer
A-vitamin
273
RE
Retinol
270
μg
ß-caroten
41
μg
D-vitamin
1.8
μg
E-vitamin
1.11
aTE
K-vitamin
1.2
μg
B1-vitamin, thiamin
0.195
mg
B2-vitamin, riboflavin
1.54
mg
Niacin
9.97
NE
niacin
0.305
mg
tryptofans bidrag
9.67
mg
B6-vitamin
0.388
mg
Pantothensyre
5.91
mg
Folat
171
μg
B12-vitamin
3.95
μg
C-vitamin
0
mg
L-ascorbinsyre
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
523
mg
Kalium, K
493
mg
Calcium, Ca
231
mg
Magnesium, Mg
42
mg
Phosphor, P
831
mg
Jern, Fe
6.79
mg
Zink, Zn
5.28
mg
Jod, I
21
μg
Selen, Se
87.4
μg
Kulhydrater
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.139
g
C16:0
9.21
g
C18:0
3.28
g
C16:1, n-7
1.01
g
C18:1, n-9
14.1
g
C20:1, n-11
0.116
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
4.6
g
C18:3, n-3
0.111
g
C18:4, n-3
0.056
g
C20:4, n-6
0.568
g
C20:5, n-3
0.277
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0.176
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
12.6
g
Sum monoumættede
15.2
g
Sum polyumættede
6.11
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.62
g
Sum n-6 fedtsyrer
5.17
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
1715
mg
Aminosyrer
Isoleucin
2600
mg
Leucin
4000
mg
Lysin
3400
mg
Methionin
1400
mg
Cystin
1100
mg
Phenylalanin
2500
mg
Tyrosin
2000
mg
Threonin
2300
mg
Tryptofan
580
mg
Valin
2900
mg
Arginin
2900
mg
Histidin
1100
mg
Alanin
2700
mg
Asparaginsyre
4800
mg
Glutaminsyre
6200
mg
Glycin
1600
mg
Prolin
1900
mg
Serin
3600
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 1032