Spegesild - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Fisk og fiskeprodukter
»
Fiskeprodukter
Spegesild
Clupea harengus
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
17.7 %
Fedt, total
82.3 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 25%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1062
kJ
Protein, total
11.3
g
total-N
1.8
g
Fedt, total
23.5
g
mættede fedtsyrer
5.6
g
monoumætt. fedtsyrer
11.2
g
polyumætt. fedtsyrer
4.3
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
11
g
Vand
52.4
g
Vitaminer
A-vitamin
48
RE
Retinol
48
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
10.7
μg
D3 cholecalciferol
10.7
μg
E-vitamin
2.3
aTE
alfa-tokoferol
2.3
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.03
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.22
mg
Niacin
5
NE
niacin
3
mg
tryptofans bidrag
2
mg
B6-vitamin
0.22
mg
Pantothensyre
0.5
mg
Folat
6
μg
B12-vitamin
6.1
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
5380
mg
Kalium, K
128
mg
Calcium, Ca
60
mg
Magnesium, Mg
27
mg
Phosphor, P
180
mg
Jern, Fe
1.1
mg
Kobber, Cu
0.14
mg
Zink, Zn
1
mg
Jod, I
40
μg
Mangan, Mn
0.09
mg
Chrom, Cr
3
μg
Selen, Se
22
μg
Nikkel, Ni
3
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C14:0
2.03
g
C16:0
3.34
g
C18:0
0.234
g
C16:1, n-7
1.09
g
C18:1, n-9
1.99
g
C18:1, n-7
0.364
g
C20:1, n-11
2.74
g
C22:1, n-11
4.83
g
C24:1, n-9
0.192
g
C18:2, n-6
0.385
g
C18:3, n-3
0.234
g
C18:4, n-3
0.493
g
C20:5, n-3
0.942
g
C22:5, n-3
0.086
g
C22:6, n-3
2.16
g
Andre fedtsyrer
0.514
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
5.6
g
Sum monoumættede
11.2
g
Sum polyumættede
4.3
g
Sum n-3 fedtsyrer
3.92
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.385
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
60
mg
Aminosyrer
Isoleucin
600
mg
Leucin
940
mg
Lysin
1100
mg
Methionin
360
mg
Cystin
54
mg
Phenylalanin
430
mg
Tyrosin
400
mg
Threonin
510
mg
Tryptofan
120
mg
Valin
690
mg
Arginin
710
mg
Histidin
290
mg
Alanin
690
mg
Asparaginsyre
1100
mg
Glutaminsyre
1500
mg
Glycin
560
mg
Prolin
430
mg
Serin
490
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0247