Fårekød, kølle, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Kød og kødprodukter
»
Fåre- og lammekød
Fårekød, kølle, rå
Ovis aries
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
60 %
Fedt, total
40 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 29%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
564
kJ
Protein, total
20.1
g
total-N
3.2
g
Fedt, total
6
g
mættede fedtsyrer
2.9
g
monoumætt. fedtsyrer
2.3
g
polyumætt. fedtsyrer
0.3
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
2
g
Vand
71.9
g
Vitaminer
A-vitamin
45
RE
Retinol
45
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0.4
μg
E-vitamin
0.43
aTE
alfa-tokoferol
0.43
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.16
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.22
mg
Niacin
8.37
NE
niacin
5.2
mg
tryptofans bidrag
3.17
mg
B6-vitamin
0.29
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
1
μg
Folat
2
μg
B12-vitamin
3
μg
C-vitamin
1
mg
Mineraler
Natrium, Na
78
mg
Kalium, K
380
mg
Calcium, Ca
7.6
mg
Magnesium, Mg
23
mg
Phosphor, P
190
mg
Jern, Fe
2.4
mg
Kobber, Cu
0.1
mg
Zink, Zn
3.7
mg
Jod, I
3
μg
Mangan, Mn
0.015
mg
Chrom, Cr
1.24
μg
Selen, Se
5.09
μg
Nikkel, Ni
1.67
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.302
g
C15:0
0.033
g
C16:0
1.36
g
C17:0
0.057
g
C18:0
1.17
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.073
g
C18:1, n-9
2.14
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.139
g
C18:3, n-3
0.139
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
2.92
g
Sum monoumættede
2.27
g
Sum polyumættede
0.279
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.139
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.139
g
Transfedtsyrer, total
0.382
g
Cholesterol
Cholesterol
70
mg
Aminosyrer
Isoleucin
1000
mg
Leucin
1600
mg
Lysin
1800
mg
Methionin
520
mg
Cystin
170
mg
Phenylalanin
800
mg
Tyrosin
800
mg
Threonin
870
mg
Tryptofan
190
mg
Valin
1100
mg
Arginin
1400
mg
Histidin
580
mg
Alanin
1300
mg
Asparaginsyre
1800
mg
Glutaminsyre
3000
mg
Glycin
1100
mg
Prolin
930
mg
Serin
800
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0054