Valnød - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Fedtrig frugt og frø
Valnød
Juglans regia L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
8.2 %
Fedt, total
82.5 %
Kulhydrat, total
9.3 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 55%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
2847
kJ
Protein, total
14.3
g
total-N
2.7
g
Fedt, total
64.3
g
mættede fedtsyrer
5.4
g
monoumætt. fedtsyrer
11.8
g
polyumætt. fedtsyrer
43.9
g
Kulhydrat, total
16.2
g
kulhydrat, tilgængelig
10.6
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
5.6
g
Alkohol
0
g
Aske
1.7
g
Vand
2.8
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
1.5
aTE
alfa-tokoferol
1.5
mg
B1-vitamin, thiamin
0.44
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.16
mg
Niacin
3.93
NE
niacin
1.1
mg
tryptofans bidrag
2.83
mg
B6-vitamin
0.74
mg
Pantothensyre
0.9
mg
Biotin
19
μg
Folat
66
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
1.3
mg
Mineraler
Natrium, Na
4
mg
Kalium, K
471
mg
Calcium, Ca
83.1
mg
Magnesium, Mg
144
mg
Phosphor, P
379
mg
Jern, Fe
2.1
mg
Kobber, Cu
1.34
mg
Zink, Zn
2.7
mg
Jod, I
0.5
μg
Mangan, Mn
2.1
mg
Chrom, Cr
1.2
μg
Selen, Se
1.7
μg
Nikkel, Ni
320
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
2.5
g
Stivelse
0.6
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
4.03
g
C18:0
1.31
g
C20:0
0.101
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.101
g
C18:1, n-9
11.6
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.101
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
36.4
g
C18:3, n-3
7.45
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
5.44
g
Sum monoumættede
11.8
g
Sum polyumættede
43.9
g
Sum n-3 fedtsyrer
7.45
g
Sum n-6 fedtsyrer
36.4
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
700
mg
Leucin
1100
mg
Lysin
490
mg
Methionin
240
mg
Cystin
240
mg
Phenylalanin
730
mg
Tyrosin
490
mg
Threonin
540
mg
Tryptofan
170
mg
Valin
970
mg
Arginin
2300
mg
Histidin
410
mg
Alanin
730
mg
Asparaginsyre
1600
mg
Glutaminsyre
3100
mg
Glycin
810
mg
Prolin
650
mg
Serin
890
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0198