Fårekød, bov, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Kød og kødprodukter
»
Fåre- og lammekød
Fårekød, bov, rå
Ovis aries
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
33 %
Fedt, total
67 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 31%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
947
kJ
Protein, total
18.7
g
total-N
3
g
Fedt, total
17
g
mættede fedtsyrer
8.3
g
monoumætt. fedtsyrer
6.4
g
polyumætt. fedtsyrer
0.8
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
1.6
g
Vand
62.7
g
Vitaminer
A-vitamin
45
RE
Retinol
45
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0.4
μg
E-vitamin
0.43
aTE
alfa-tokoferol
0.43
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.17
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.27
mg
Niacin
8.23
NE
niacin
5.4
mg
tryptofans bidrag
2.83
mg
B6-vitamin
0.2
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
1
μg
Folat
2
μg
B12-vitamin
5
μg
C-vitamin
1
mg
Mineraler
Natrium, Na
84
mg
Kalium, K
301
mg
Calcium, Ca
7.5
mg
Magnesium, Mg
16
mg
Phosphor, P
130
mg
Jern, Fe
1.8
mg
Kobber, Cu
0.095
mg
Zink, Zn
3.5
mg
Jod, I
3
μg
Mangan, Mn
0.01
mg
Chrom, Cr
3.9
μg
Selen, Se
0.4
μg
Nikkel, Ni
9.6
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.856
g
C15:0
0.094
g
C16:0
3.84
g
C17:0
0.161
g
C18:0
3.31
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.206
g
C18:1, n-9
6.05
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.395
g
C18:3, n-3
0.395
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
8.26
g
Sum monoumættede
6.42
g
Sum polyumættede
0.789
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.395
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.395
g
Transfedtsyrer, total
1.08
g
Cholesterol
Cholesterol
78
mg
Aminosyrer
Isoleucin
930
mg
Leucin
1500
mg
Lysin
1700
mg
Methionin
480
mg
Cystin
160
mg
Phenylalanin
750
mg
Tyrosin
750
mg
Threonin
810
mg
Tryptofan
170
mg
Valin
1000
mg
Arginin
1300
mg
Histidin
540
mg
Alanin
1200
mg
Asparaginsyre
1700
mg
Glutaminsyre
2800
mg
Glycin
990
mg
Prolin
870
mg
Serin
750
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0053