Æg, blomme, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Æg og ægprodukter
»
Friske æg
Æg, blomme, rå
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
20.2 %
Fedt, total
75.2 %
Kulhydrat, total
4.6 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1312
kJ
Protein, total
15.9
g
total-N
2.5
g
Fedt, total
26.5
g
mættede fedtsyrer
7.1
g
monoumætt. fedtsyrer
10.2
g
polyumætt. fedtsyrer
4.7
g
Kulhydrat, total
3.6
g
kulhydrat, tilgængelig
3.6
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
1.7
g
Vand
52.3
g
Vitaminer
A-vitamin
610
RE
Retinol
600
μg
ß-caroten
124
μg
D-vitamin
4
μg
E-vitamin
5.2
aTE
alfa-tokoferol
5.2
mg
K-vitamin
0.7
μg
B1-vitamin, thiamin
0.22
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.4
mg
Niacin
3.36
NE
niacin
0.03
mg
tryptofans bidrag
3.33
mg
B6-vitamin
0.3
mg
Pantothensyre
4.4
mg
Biotin
60
μg
Folat
51
μg
B12-vitamin
3.34
μg
C-vitamin
0
mg
L-ascorbinsyre
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
48
mg
Kalium, K
109
mg
Calcium, Ca
100
mg
Magnesium, Mg
14
mg
Phosphor, P
540
mg
Jern, Fe
5.5
mg
Kobber, Cu
0.16
mg
Zink, Zn
3.8
mg
Jod, I
57
μg
Mangan, Mn
0.097
mg
Chrom, Cr
2
μg
Selen, Se
30
μg
Nikkel, Ni
4
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
0.2
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.091
g
C16:0
5.03
g
C18:0
2.01
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.457
g
C18:1, n-9
9.69
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.091
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
3.38
g
C18:3, n-3
0.274
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0.091
g
C22:6, n-3
0.457
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
7.13
g
Sum monoumættede
10.2
g
Sum polyumættede
4.66
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.822
g
Sum n-6 fedtsyrer
3.38
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
1281
mg
Aminosyrer
Isoleucin
860
mg
Leucin
1400
mg
Lysin
1300
mg
Methionin
410
mg
Cystin
230
mg
Phenylalanin
690
mg
Tyrosin
710
mg
Threonin
790
mg
Tryptofan
200
mg
Valin
1000
mg
Arginin
1100
mg
Histidin
410
mg
Alanin
840
mg
Asparaginsyre
1500
mg
Glutaminsyre
1700
mg
Glycin
510
mg
Prolin
640
mg
Serin
1300
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0339