Paranød - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Fedtrig frugt og frø
Paranød
Bertholethia excelsa Humb. et Bonpl.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
8.6 %
Fedt, total
83.5 %
Kulhydrat, total
7.9 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 52%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
2847
kJ
Protein, total
15
g
total-N
2.8
g
Fedt, total
65
g
mættede fedtsyrer
15.2
g
monoumætt. fedtsyrer
19.8
g
polyumætt. fedtsyrer
26.7
g
Kulhydrat, total
13.8
g
kulhydrat, tilgængelig
8.5
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
5.3
g
Alkohol
0
g
Aske
3.7
g
Vand
2.6
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
5
aTE
alfa-tokoferol
5
mg
B1-vitamin, thiamin
1.13
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.035
mg
Niacin
2.87
NE
niacin
0.2
mg
tryptofans bidrag
2.67
mg
B6-vitamin
0.105
mg
Pantothensyre
0.23
mg
Biotin
2
μg
Folat
4
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
3
mg
Kalium, K
523
mg
Calcium, Ca
140
mg
Magnesium, Mg
357
mg
Phosphor, P
590
mg
Jern, Fe
2.5
mg
Kobber, Cu
1.76
mg
Zink, Zn
4.2
mg
Jod, I
0.05
μg
Mangan, Mn
2.78
mg
Selen, Se
103
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
2.3
g
Stivelse
0.6
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
8.87
g
C18:0
6.08
g
C20:0
0.199
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.199
g
C18:1, n-9
19.5
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.1
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
26.6
g
C18:3, n-3
0.1
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
15.2
g
Sum monoumættede
19.8
g
Sum polyumættede
26.7
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.1
g
Sum n-6 fedtsyrer
26.6
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
580
mg
Leucin
1200
mg
Lysin
530
mg
Methionin
1100
mg
Cystin
420
mg
Phenylalanin
670
mg
Tyrosin
420
mg
Threonin
420
mg
Tryptofan
160
mg
Valin
970
mg
Arginin
2400
mg
Histidin
390
mg
Alanin
610
mg
Asparaginsyre
1300
mg
Glutaminsyre
3300
mg
Glycin
720
mg
Prolin
780
mg
Serin
780
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0197