Mandel, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Fedtrig frugt og frø
Mandel, rå
Amygdalus Communis L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
14.9 %
Fedt, total
63.6 %
Kulhydrat, total
21.5 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 5%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
2214
kJ
Protein, total
20.5
g
total-N
4
g
Fedt, total
39.1
g
mættede fedtsyrer
3.1
g
monoumætt. fedtsyrer
27
g
polyumætt. fedtsyrer
7.4
g
Kulhydrat, total
29.5
g
kulhydrat, tilgængelig
20.3
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
9.2
g
Alkohol
0
g
Aske
3
g
Vand
8
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
24
aTE
alfa-tokoferol
24
mg
B1-vitamin, thiamin
0.275
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.8
mg
Niacin
7.5
NE
niacin
4
mg
tryptofans bidrag
3.5
mg
B6-vitamin
0.06
mg
Pantothensyre
0.47
mg
Biotin
0.4
μg
Folat
96
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0.8
mg
Mineraler
Natrium, Na
2
mg
Kalium, K
725
mg
Calcium, Ca
256
mg
Magnesium, Mg
265
mg
Phosphor, P
491
mg
Jern, Fe
4.5
mg
Kobber, Cu
0.78
mg
Zink, Zn
3.3
mg
Jod, I
0.2
μg
Mangan, Mn
2.5
mg
Chrom, Cr
12
μg
Selen, Se
2
μg
Nikkel, Ni
130
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
4.3
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.038
g
C16:0
2.38
g
C18:0
0.641
g
C20:0
0.075
g
C16:1, n-7
0.264
g
C18:1, n-9
26.7
g
C20:1, n-11
0
g
C18:2, n-6
7.21
g
C18:3, n-3
0.189
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
3.13
g
Sum monoumættede
27
g
Sum polyumættede
7.39
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.189
g
Sum n-6 fedtsyrer
7.21
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
950
mg
Leucin
1500
mg
Lysin
670
mg
Methionin
190
mg
Cystin
270
mg
Phenylalanin
1200
mg
Tyrosin
590
mg
Threonin
630
mg
Tryptofan
210
mg
Valin
1100
mg
Arginin
2400
mg
Histidin
550
mg
Alanin
1100
mg
Asparaginsyre
2400
mg
Glutaminsyre
5700
mg
Glycin
1400
mg
Prolin
1000
mg
Serin
950
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0181