Lammekød, bov, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Kød og kødprodukter
»
Fåre- og lammekød
Lammekød, bov, rå
Ovis aries
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
38.4 %
Fedt, total
61.6 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 29%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
807
kJ
Protein, total
18.5
g
total-N
3
g
Fedt, total
13.3
g
mættede fedtsyrer
6.5
g
monoumætt. fedtsyrer
5
g
polyumætt. fedtsyrer
0.6
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
0.8
g
Vand
67.4
g
Vitaminer
A-vitamin
45
RE
Retinol
45
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0.4
μg
E-vitamin
0.7
aTE
alfa-tokoferol
0.7
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.18
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.3
mg
Niacin
7.13
NE
niacin
4.3
mg
tryptofans bidrag
2.83
mg
B6-vitamin
0.2
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
1
μg
Folat
2.6
μg
B12-vitamin
1.2
μg
C-vitamin
1
mg
Mineraler
Natrium, Na
66
mg
Kalium, K
218
mg
Calcium, Ca
13
mg
Magnesium, Mg
17
mg
Phosphor, P
181
mg
Jern, Fe
1.5
mg
Kobber, Cu
0.122
mg
Zink, Zn
3.42
mg
Jod, I
0.7
μg
Mangan, Mn
0.01
mg
Chrom, Cr
8.1
μg
Selen, Se
6.05
μg
Nikkel, Ni
2.14
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.669
g
C15:0
0.074
g
C16:0
3
g
C17:0
0.126
g
C18:0
2.59
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.161
g
C18:1, n-9
4.73
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.309
g
C18:3, n-3
0.309
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
6.46
g
Sum monoumættede
5.02
g
Sum polyumættede
0.618
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.309
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.309
g
Transfedtsyrer, total
0.847
g
Cholesterol
Cholesterol
73
mg
Aminosyrer
Isoleucin
920
mg
Leucin
1500
mg
Lysin
1700
mg
Methionin
470
mg
Cystin
160
mg
Phenylalanin
740
mg
Tyrosin
740
mg
Threonin
800
mg
Tryptofan
170
mg
Valin
1000
mg
Arginin
1200
mg
Histidin
530
mg
Alanin
1200
mg
Asparaginsyre
1700
mg
Glutaminsyre
2700
mg
Glycin
980
mg
Prolin
860
mg
Serin
740
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0139