Havregryn, ikke beriget - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Korn og stivelsesprodukter
»
Gryn
Havregryn, ikke beriget
Avena sativa L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
13.8 %
Fedt, total
15.1 %
Kulhydrat, total
71.2 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1542
kJ
Protein, total
13.3
g
total-N
2.3
g
Fedt, total
6.5
g
mættede fedtsyrer
1.1
g
monoumætt. fedtsyrer
2.2
g
polyumætt. fedtsyrer
2.7
g
Kulhydrat, total
68.7
g
kulhydrat, tilgængelig
58.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
10.3
g
Alkohol
0
g
Aske
2.3
g
Vand
9.5
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.75
aTE
alfa-tokoferol
0.75
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.387
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.128
mg
Niacin
3.23
NE
niacin
0.8
mg
tryptofans bidrag
3.23
mg
B6-vitamin
0.132
mg
Pantothensyre
1.5
mg
Biotin
19
μg
Folat
47.2
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
4
mg
Kalium, K
400
mg
Calcium, Ca
53
mg
Magnesium, Mg
117
mg
Phosphor, P
411
mg
Jern, Fe
3.76
mg
Kobber, Cu
0.2
mg
Zink, Zn
3
mg
Jod, I
0.5
μg
Mangan, Mn
5.8
mg
Chrom, Cr
2.5
μg
Selen, Se
1.1
μg
Nikkel, Ni
121
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
1.03
g
Sukkerarter, ialt
1.03
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
0.936
g
C18:0
0.104
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C24:0
0.104
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0
g
C18:1, n-9
2.18
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
2.6
g
C18:3, n-3
0.104
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Andre fedtsyrer
0.104
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
1.14
g
Sum monoumættede
2.18
g
Sum polyumættede
2.7
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.104
g
Sum n-6 fedtsyrer
2.6
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
570
mg
Leucin
1000
mg
Lysin
590
mg
Methionin
230
mg
Cystin
390
mg
Phenylalanin
750
mg
Tyrosin
430
mg
Threonin
480
mg
Tryptofan
180
mg
Valin
840
mg
Arginin
910
mg
Histidin
320
mg
Alanin
710
mg
Asparaginsyre
1200
mg
Glutaminsyre
3000
mg
Glycin
770
mg
Prolin
750
mg
Serin
770
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 1299