Gule ærter (flækærter), rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Bælgplanter
Gule ærter (flækærter), rå
Pisum sativum L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
24.3 %
Fedt, total
5.2 %
Kulhydrat, total
70.5 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1471
kJ
Protein, total
22
g
total-N
3.5
g
Fedt, total
2.1
g
mættede fedtsyrer
0.4
g
monoumætt. fedtsyrer
0.2
g
polyumætt. fedtsyrer
1.1
g
Kulhydrat, total
63.9
g
kulhydrat, tilgængelig
56.5
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
7.4
g
Alkohol
0
g
Aske
2.6
g
Vand
9.5
g
Vitaminer
A-vitamin
1.25
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
15
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0
aTE
alfa-tokoferol
0
mg
K-vitamin
81
μg
B1-vitamin, thiamin
0.82
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.18
mg
Niacin
5.5
NE
niacin
2.5
mg
tryptofans bidrag
3
mg
B6-vitamin
0.075
mg
Pantothensyre
2
mg
Biotin
0.5
μg
Folat
33
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
1
mg
Mineraler
Natrium, Na
26
mg
Kalium, K
1115
mg
Calcium, Ca
37.8
mg
Magnesium, Mg
82
mg
Phosphor, P
407
mg
Jern, Fe
5.5
mg
Kobber, Cu
0.69
mg
Zink, Zn
3.8
mg
Jod, I
0.5
μg
Mangan, Mn
1.2
mg
Chrom, Cr
18.8
μg
Selen, Se
14
μg
Nikkel, Ni
219
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
2.37
g
Sukkerarter, ialt
2.37
g
Stivelse
39.4
g
Fedtsyrer
C16:0
0.337
g
C18:0
0.039
g
C18:1, n-9
0.158
g
C18:2, n-6
0.948
g
C18:3, n-3
0.197
g
C20:4, n-6
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.376
g
Sum monoumættede
0.158
g
Sum polyumættede
1.15
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.197
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.948
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
920
mg
Leucin
1400
mg
Lysin
1500
mg
Methionin
170
mg
Cystin
150
mg
Phenylalanin
920
mg
Tyrosin
530
mg
Threonin
740
mg
Tryptofan
180
mg
Valin
1200
mg
Arginin
2000
mg
Histidin
490
mg
Alanin
920
mg
Asparaginsyre
2500
mg
Glutaminsyre
3300
mg
Glycin
850
mg
Prolin
880
mg
Serin
1100
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0345