Banan, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Sydfrugt
Banan, rå
Musa x paradisiaca L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
6.2 %
Fedt, total
3.2 %
Kulhydrat, total
90.6 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 40%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
342
kJ
Protein, total
1.3
g
total-N
0.2
g
Fedt, total
0.3
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.1
g
Kulhydrat, total
19
g
kulhydrat, tilgængelig
17.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.6
g
Alkohol
0
g
Aske
0.8
g
Vand
76.6
g
Vitaminer
A-vitamin
4.42
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
53
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.55
aTE
alfa-tokoferol
0.55
mg
B1-vitamin, thiamin
0.039
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.024
mg
Niacin
0.9
NE
niacin
0.7
mg
tryptofans bidrag
0.2
mg
B6-vitamin
0.299
mg
Pantothensyre
0.26
mg
Biotin
5.5
μg
Folat
38
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
14.3
mg
L-ascorbinsyre
11
mg
L-dehydroascorbinsyre
3.3
mg
Mineraler
Natrium, Na
2
mg
Kalium, K
353
mg
Calcium, Ca
4.4
mg
Magnesium, Mg
27.7
mg
Phosphor, P
27.3
mg
Jern, Fe
0.24
mg
Kobber, Cu
0.11
mg
Zink, Zn
0.176
mg
Jod, I
0.4
μg
Mangan, Mn
0.24
mg
Chrom, Cr
0.17
μg
Selen, Se
1.04
μg
Nikkel, Ni
4.01
μg
Kulhydrater
Fructose
3.8
g
Glucose
5.8
g
Saccharose
6.3
g
Sukkerarter, ialt
15.9
g
Stivelse
2.7
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C15:0
0
g
C16:0
0.092
g
C17:0
0
g
C18:0
0.008
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.005
g
C18:1, n-9
0.032
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.035
g
C18:3, n-3
0.048
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.1
g
Sum monoumættede
0.037
g
Sum polyumættede
0.083
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.048
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.035
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
40
mg
Leucin
100
mg
Lysin
58
mg
Methionin
12
mg
Cystin
4
mg
Phenylalanin
40
mg
Tyrosin
23
mg
Threonin
37
mg
Tryptofan
12
mg
Valin
60
mg
Arginin
56
mg
Histidin
96
mg
Alanin
40
mg
Asparaginsyre
130
mg
Glutaminsyre
120
mg
Glycin
42
mg
Prolin
44
mg
Serin
60
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0014