Risengryn, grødris, polerede, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Korn og stivelsesprodukter
»
Gryn
Risengryn, grødris, polerede, rå
Oryza sativa L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
7.2 %
Fedt, total
3.2 %
Kulhydrat, total
89.6 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1528
kJ
Protein, total
6.5
g
total-N
1.1
g
Fedt, total
1.3
g
mættede fedtsyrer
0.3
g
monoumætt. fedtsyrer
0.3
g
polyumætt. fedtsyrer
0.5
g
Kulhydrat, total
80.8
g
kulhydrat, tilgængelig
80.3
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0.5
g
Alkohol
0
g
Aske
0.4
g
Vand
11
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.05
aTE
alfa-tokoferol
0.05
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.07
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.035
mg
Niacin
1.53
NE
niacin
1.4
mg
tryptofans bidrag
1.53
mg
B6-vitamin
0.109
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
3
μg
Folat
31
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
1.8
mg
Kalium, K
150
mg
Calcium, Ca
5.9
mg
Magnesium, Mg
35
mg
Phosphor, P
103
mg
Jern, Fe
1.2
mg
Kobber, Cu
0.2
mg
Zink, Zn
1.7
mg
Jod, I
2.2
μg
Mangan, Mn
0.9
mg
Chrom, Cr
0.5
μg
Selen, Se
0.9
μg
Nikkel, Ni
33.7
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
78.1
g
Fedtsyrer
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.01
g
C16:0
0.256
g
C18:0
0.027
g
C20:0
0.004
g
C16:1, n-7
0.001
g
C18:1, n-9
0.316
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.44
g
C18:3, n-3
0.012
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.297
g
Sum monoumættede
0.317
g
Sum polyumættede
0.452
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.012
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.44
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
280
mg
Leucin
500
mg
Lysin
240
mg
Methionin
150
mg
Cystin
76
mg
Phenylalanin
350
mg
Tyrosin
190
mg
Threonin
220
mg
Tryptofan
92
mg
Valin
430
mg
Arginin
490
mg
Histidin
140
mg
Alanin
380
mg
Asparaginsyre
580
mg
Glutaminsyre
980
mg
Glycin
300
mg
Prolin
300
mg
Serin
330
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 1013