Batat, sød kartoffel, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Rod- og knoldgrøntsager
Batat, sød kartoffel, rå
Ipomoea batatas (L.) Poiret
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
6.9 %
Fedt, total
3.5 %
Kulhydrat, total
89.6 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 28%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
298
kJ
Protein, total
1.3
g
total-N
0.2
g
Fedt, total
0.3
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.1
g
Kulhydrat, total
17
g
kulhydrat, tilgængelig
14.3
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
2.7
g
Alkohol
0
g
Aske
1.1
g
Vand
80.3
g
Vitaminer
A-vitamin
373
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
4470
μg
D-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.065
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.061
mg
Niacin
0.974
NE
niacin
0.557
mg
tryptofans bidrag
0.417
mg
B6-vitamin
0.178
mg
Pantothensyre
0.8
mg
Folat
11
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
2.4
mg
L-ascorbinsyre
2.4
mg
Mineraler
Natrium, Na
33
mg
Kalium, K
408
mg
Calcium, Ca
45
mg
Magnesium, Mg
15
mg
Phosphor, P
47
mg
Jern, Fe
0.9
mg
Kobber, Cu
0.151
mg
Zink, Zn
0.2
mg
Mangan, Mn
0.258
mg
Kulhydrater
Fructose
0.8
g
Glucose
0.9
g
Saccharose
2.5
g
Sukkerarter, ialt
4.2
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C15:0
0
g
C16:0
0.105
g
C17:0
0
g
C18:0
0.006
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0
g
C18:1, n-9
0.006
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.075
g
C18:3, n-3
0.006
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.11
g
Sum monoumættede
0.006
g
Sum polyumættede
0.081
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.006
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.075
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
46
mg
Leucin
77
mg
Lysin
54
mg
Methionin
25
mg
Cystin
18
mg
Phenylalanin
73
mg
Tyrosin
29
mg
Threonin
69
mg
Tryptofan
25
mg
Valin
71
mg
Arginin
46
mg
Histidin
25
mg
Alanin
64
mg
Asparaginsyre
310
mg
Glutaminsyre
130
mg
Glycin
52
mg
Prolin
44
mg
Serin
73
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0659