Grønne bønner, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Bælgplanter
Grønne bønner, rå
Phaseolus vulgaris L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
23.6 %
Fedt, total
5.6 %
Kulhydrat, total
70.8 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 12%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
110
kJ
Protein, total
1.9
g
total-N
0.3
g
Fedt, total
0.2
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.1
g
Kulhydrat, total
5.7
g
kulhydrat, tilgængelig
2.7
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
3
g
Alkohol
0
g
Aske
0.7
g
Vand
90.4
g
Vitaminer
A-vitamin
8.67
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
104
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.3
aTE
alfa-tokoferol
0.3
mg
K-vitamin
14.4
μg
B1-vitamin, thiamin
0.09
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.11
mg
Niacin
1.05
NE
niacin
0.7
mg
tryptofans bidrag
0.35
mg
B6-vitamin
0.1
mg
Pantothensyre
0.05
mg
Biotin
0.7
μg
Folat
64
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
15
mg
Mineraler
Natrium, Na
1.7
mg
Kalium, K
237
mg
Calcium, Ca
60
mg
Magnesium, Mg
17
mg
Phosphor, P
39
mg
Jern, Fe
1
mg
Kobber, Cu
0.057
mg
Zink, Zn
0.39
mg
Jod, I
0.8
μg
Mangan, Mn
0.25
mg
Chrom, Cr
1.2
μg
Selen, Se
0.3
μg
Nikkel, Ni
13.5
μg
Kulhydrater
Fructose
0.69
g
Glucose
0.46
g
Maltose
0
g
Saccharose
0.53
g
Sukkerarter, ialt
1.68
g
Stivelse
3.1
g
Fedtsyrer
C16:0
0.06
g
C18:0
0.009
g
C18:1, n-9
0.007
g
C18:2, n-6
0.051
g
C18:3, n-3
0.06
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.069
g
Sum monoumættede
0.007
g
Sum polyumættede
0.111
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.06
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.051
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
73
mg
Leucin
110
mg
Lysin
120
mg
Methionin
28
mg
Cystin
8
mg
Phenylalanin
52
mg
Tyrosin
40
mg
Threonin
79
mg
Tryptofan
21
mg
Valin
94
mg
Arginin
70
mg
Histidin
36
mg
Alanin
94
mg
Asparaginsyre
260
mg
Glutaminsyre
200
mg
Glycin
64
mg
Prolin
58
mg
Serin
130
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0028