Ris, polerede, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Korn og stivelsesprodukter
»
Gryn
Ris, polerede, rå
Oryza sativa L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
9.3 %
Fedt, total
3 %
Kulhydrat, total
87.7 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1524
kJ
Protein, total
8.4
g
total-N
1.4
g
Fedt, total
1.2
g
mættede fedtsyrer
0.3
g
monoumætt. fedtsyrer
0.3
g
polyumætt. fedtsyrer
0.4
g
Kulhydrat, total
79
g
kulhydrat, tilgængelig
78.3
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0.7
g
Alkohol
0
g
Aske
0.6
g
Vand
12
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.05
aTE
alfa-tokoferol
0.05
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.07
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.035
mg
Niacin
2
NE
niacin
1.4
mg
tryptofans bidrag
2
mg
B6-vitamin
0.109
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
3
μg
Folat
31
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
1.8
mg
Kalium, K
150
mg
Calcium, Ca
52.7
mg
Magnesium, Mg
35
mg
Phosphor, P
130
mg
Jern, Fe
1.2
mg
Kobber, Cu
0.2
mg
Zink, Zn
1.7
mg
Jod, I
2.2
μg
Mangan, Mn
0.9
mg
Chrom, Cr
4.2
μg
Selen, Se
6
μg
Nikkel, Ni
35.6
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
78.1
g
Fedtsyrer
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.009
g
C16:0
0.236
g
C18:0
0.025
g
C20:0
0.004
g
C16:1, n-7
0.001
g
C18:1, n-9
0.292
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.406
g
C18:3, n-3
0.011
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.274
g
Sum monoumættede
0.293
g
Sum polyumættede
0.417
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.011
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.406
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
370
mg
Leucin
650
mg
Lysin
310
mg
Methionin
200
mg
Cystin
99
mg
Phenylalanin
450
mg
Tyrosin
240
mg
Threonin
280
mg
Tryptofan
120
mg
Valin
550
mg
Arginin
640
mg
Histidin
180
mg
Alanin
490
mg
Asparaginsyre
750
mg
Glutaminsyre
1300
mg
Glycin
380
mg
Prolin
380
mg
Serin
420
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0224