Hasselnød, tørret - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Fedtrig frugt og frø
Hasselnød, tørret
Corylus avellana L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
9.7 %
Fedt, total
71.4 %
Kulhydrat, total
19 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 54%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
2502
kJ
Protein, total
14.9
g
total-N
2.8
g
Fedt, total
49.3
g
mættede fedtsyrer
3.5
g
monoumætt. fedtsyrer
38.1
g
polyumætt. fedtsyrer
5.2
g
Kulhydrat, total
29.3
g
kulhydrat, tilgængelig
21.1
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
8.2
g
Alkohol
0
g
Aske
2.4
g
Vand
4.1
g
Vitaminer
A-vitamin
1.33
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
16
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
21
aTE
alfa-tokoferol
21
mg
B1-vitamin, thiamin
0.39
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.2
mg
Niacin
4.37
NE
niacin
1.2
mg
tryptofans bidrag
3.17
mg
B6-vitamin
0.54
mg
Pantothensyre
1.15
mg
Biotin
2
μg
Folat
72
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
6.3
mg
L-ascorbinsyre
6.3
mg
Mineraler
Natrium, Na
1.9
mg
Kalium, K
738
mg
Calcium, Ca
136
mg
Magnesium, Mg
158
mg
Phosphor, P
349
mg
Jern, Fe
2.8
mg
Kobber, Cu
1.4
mg
Zink, Zn
2
mg
Jod, I
0.4
μg
Mangan, Mn
7.2
mg
Chrom, Cr
0.4
μg
Selen, Se
2.1
μg
Nikkel, Ni
170
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
4.7
g
Stivelse
1.9
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
2.39
g
C18:0
0.991
g
C20:0
0.083
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.083
g
C18:1, n-9
37.8
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.083
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
5.12
g
C18:3, n-3
0.083
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
3.54
g
Sum monoumættede
38.1
g
Sum polyumættede
5.22
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.083
g
Sum n-6 fedtsyrer
5.12
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
730
mg
Leucin
1200
mg
Lysin
530
mg
Methionin
240
mg
Cystin
230
mg
Phenylalanin
790
mg
Tyrosin
480
mg
Threonin
560
mg
Tryptofan
190
mg
Valin
930
mg
Arginin
2500
mg
Histidin
450
mg
Alanin
840
mg
Asparaginsyre
1800
mg
Glutaminsyre
4100
mg
Glycin
840
mg
Prolin
680
mg
Serin
900
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0192