Byggryn, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Korn og stivelsesprodukter
»
Gryn
Byggryn, rå
Hordeum vulgare L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
10.1 %
Fedt, total
5.9 %
Kulhydrat, total
84.1 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1467
kJ
Protein, total
9.2
g
total-N
1.6
g
Fedt, total
2.4
g
mættede fedtsyrer
0.4
g
monoumætt. fedtsyrer
0.2
g
polyumætt. fedtsyrer
1.1
g
Kulhydrat, total
76.9
g
kulhydrat, tilgængelig
67.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
9.5
g
Alkohol
0
g
Aske
1
g
Vand
10
g
Vitaminer
A-vitamin
0
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.25
aTE
alfa-tokoferol
0.25
mg
B1-vitamin, thiamin
0.16
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.075
mg
Niacin
2
NE
niacin
5.5
mg
tryptofans bidrag
2
mg
B6-vitamin
0.3
mg
Pantothensyre
0.5
mg
Folat
34
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
3.5
mg
Kalium, K
329
mg
Calcium, Ca
26.5
mg
Magnesium, Mg
67
mg
Phosphor, P
246
mg
Jern, Fe
2.4
mg
Kobber, Cu
0.12
mg
Zink, Zn
1.31
mg
Jod, I
0.5
μg
Mangan, Mn
1.3
mg
Chrom, Cr
1.3
μg
Selen, Se
2.3
μg
Nikkel, Ni
53
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
62.2
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.007
g
C15:0
0
g
C16:0
0.408
g
C17:0
0
g
C18:0
0.012
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.002
g
C18:1, n-9
0.204
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.991
g
C18:3, n-3
0.105
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.427
g
Sum monoumættede
0.206
g
Sum polyumættede
1.1
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.105
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.991
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
410
mg
Leucin
740
mg
Lysin
350
mg
Methionin
160
mg
Cystin
190
mg
Phenylalanin
540
mg
Tyrosin
270
mg
Threonin
330
mg
Tryptofan
120
mg
Valin
570
mg
Arginin
440
mg
Histidin
240
mg
Alanin
410
mg
Asparaginsyre
540
mg
Glutaminsyre
2400
mg
Glycin
360
mg
Prolin
1200
mg
Serin
480
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0024