Æg, hele, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Æg og ægprodukter
»
Friske æg
Æg, hele, rå
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
35.5 %
Fedt, total
62.3 %
Kulhydrat, total
2.3 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 11%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
594
kJ
Protein, total
12.6
g
total-N
2
g
Fedt, total
9.9
g
mættede fedtsyrer
2.6
g
monoumætt. fedtsyrer
3.8
g
polyumætt. fedtsyrer
1.8
g
Kulhydrat, total
0.8
g
kulhydrat, tilgængelig
0.8
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
0.9
g
Vand
75.8
g
Vitaminer
A-vitamin
208
RE
Retinol
204
μg
ß-caroten
42
μg
D-vitamin
1.75
μg
E-vitamin
1.8
aTE
alfa-tokoferol
1.8
mg
K-vitamin
0.3
μg
B1-vitamin, thiamin
0.07
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.45
mg
Niacin
3.05
NE
niacin
0.05
mg
tryptofans bidrag
3
mg
B6-vitamin
0.12
mg
Pantothensyre
1.6
mg
Biotin
25
μg
Folat
21
μg
B12-vitamin
2
μg
C-vitamin
0
mg
L-ascorbinsyre
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
140
mg
Kalium, K
130
mg
Calcium, Ca
40
mg
Magnesium, Mg
13
mg
Phosphor, P
210
mg
Jern, Fe
2
mg
Kobber, Cu
0.07
mg
Zink, Zn
1.4
mg
Jod, I
21
μg
Mangan, Mn
0.046
mg
Chrom, Cr
0.465
μg
Selen, Se
23.3
μg
Nikkel, Ni
0.686
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
1
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C15:0
0.004
g
C16:0
1.87
g
C17:0
0.015
g
C18:0
0.713
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.178
g
C18:1, n-9
3.65
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
1.25
g
C18:3, n-3
0.089
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0.126
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0.178
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
2.6
g
Sum monoumættede
3.83
g
Sum polyumættede
1.82
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.267
g
Sum n-6 fedtsyrer
1.37
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
423
mg
Aminosyrer
Isoleucin
750
mg
Leucin
1100
mg
Lysin
990
mg
Methionin
440
mg
Cystin
260
mg
Phenylalanin
710
mg
Tyrosin
560
mg
Threonin
600
mg
Tryptofan
180
mg
Valin
950
mg
Arginin
830
mg
Histidin
320
mg
Alanin
790
mg
Asparaginsyre
1400
mg
Glutaminsyre
1500
mg
Glycin
460
mg
Prolin
500
mg
Serin
990
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0340