Makrel, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklarationForside » Fisk og fiskeprodukter » Saltvandsfisk

Makrel, rå

Scomber scombrus
EnergifordelingEnergifordeling
% af samlet energi
   Protein, total24.9 %
   Fedt, total75.1 %
   Kulhydrat, total0 %
   Alkohol0 %
Anslået svind ved tilberedning: 28%

Næringsindhold pr. 100 g
Energi1210kJ
Protein, total18.1g
   total-N2.9g
Fedt, total24.4g
   mættede fedtsyrer5.7g
   monoumætt. fedtsyrer9.8g
   polyumætt. fedtsyrer6.6g
Kulhydrat, total0g
   kulhydrat, tilgængelig0g
   tilsat sukker0g
   kostfibre0g
Alkohol0g
Aske1.2g
Vand56.6g

Vitaminer
A-vitamin50.6RE
   Retinol50.5μg
   ß-caroten1μg
D-vitamin5.45μg
   D3 cholecalciferol5.45μg
E-vitamin1.3aTE
   alfa-tokoferol1.3mg
K-vitamin0μg
B1-vitamin, thiamin0.14mg
B2-vitamin, riboflavin0.35mg
Niacin11.2NE
   niacin8mg
   tryptofans bidrag3.17mg
B6-vitamin0.61mg
Pantothensyre0.85mg
Biotin7μg
Folat8μg
B12-vitamin8.4μg
C-vitamin0mg

Mineraler
Natrium, Na70mg
Kalium, K256mg
Calcium, Ca15mg
Magnesium, Mg24mg
Phosphor, P267mg
Jern, Fe0.75mg
Kobber, Cu0.09mg
Zink, Zn0.1mg
Jod, I83.6μg
Chrom, Cr0.684μg
Selen, Se31.9μg
Nikkel, Ni0.423μg

Kulhydrater
Fructose0g
Glucose0g
Lactose0g
Maltose0g
Saccharose0g
Sukkerarter, ialt0g
Stivelse0g

Fedtsyrer
C14:01.56g
C16:03.69g
C18:00.643g
C16:1, n-70.803g
C18:1, n-93.37g
C18:1, n-70.665g
C20:1, n-111.86g
C22:1, n-113.05g
C24:1, n-90.275g
C18:2, n-60.803g
C18:3, n-30.298g
C18:4, n-30.872g
C20:5, n-31.22g
C22:5, n-30.206g
C22:6, n-33.28g

Fedtsyresummer
Sum mættede5.89g
Sum monoumættede10g
Sum polyumættede6.68g
Sum n-3 fedtsyrer5.78g
Sum n-6 fedtsyrer0.791g
Transfedtsyrer, total0g

Cholesterol
Cholesterol80mg

Aminosyrer
Isoleucin900mg
Leucin1400mg
Lysin1600mg
Methionin520mg
Cystin140mg
Phenylalanin730mg
Tyrosin640mg
Threonin780mg
Tryptofan190mg
Valin1100mg
Arginin1000mg
Histidin840mg
Alanin1100mg
Asparaginsyre1700mg
Glutaminsyre2100mg
Glycin840mg
Prolin610mg
Serin730mg

© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0175