Laks, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Fisk og fiskeprodukter
»
Saltvandsfisk
Laks, rå
Salmo salar
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
45 %
Fedt, total
55 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 35%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
742
kJ
Protein, total
19.9
g
total-N
3.2
g
Fedt, total
10.9
g
mættede fedtsyrer
2.4
g
monoumætt. fedtsyrer
3.6
g
polyumætt. fedtsyrer
3.7
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
1.1
g
Vand
68.2
g
Vitaminer
A-vitamin
15
RE
Retinol
15
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
30
μg
E-vitamin
1.3
aTE
alfa-tokoferol
1.3
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.23
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.1
mg
Niacin
9.5
NE
niacin
6
mg
tryptofans bidrag
3.5
mg
B6-vitamin
0.975
mg
Pantothensyre
2
mg
Biotin
5
μg
Folat
26
μg
B12-vitamin
6.2
μg
C-vitamin
1
mg
Mineraler
Natrium, Na
57
mg
Kalium, K
330
mg
Calcium, Ca
20
mg
Magnesium, Mg
24
mg
Phosphor, P
200
mg
Jern, Fe
0.8
mg
Kobber, Cu
0.17
mg
Zink, Zn
1.04
mg
Jod, I
30
μg
Mangan, Mn
0.04
mg
Chrom, Cr
1.54
μg
Selen, Se
32.2
μg
Nikkel, Ni
2.29
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.428
g
C16:0
1.71
g
C18:0
0.285
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.57
g
C18:1, n-9
2.57
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.143
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0.143
g
C24:1, n-9
0.143
g
C18:2, n-6
0.428
g
C18:3, n-3
0.285
g
C18:4, n-3
0.143
g
C20:5, n-3
0.713
g
C22:5, n-3
0.285
g
C22:6, n-3
1.85
g
Andre fedtsyrer
0.285
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
2.42
g
Sum monoumættede
3.57
g
Sum polyumættede
3.71
g
Sum n-3 fedtsyrer
3.28
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.428
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
70
mg
Aminosyrer
Isoleucin
990
mg
Leucin
1600
mg
Lysin
1800
mg
Methionin
610
mg
Cystin
130
mg
Phenylalanin
800
mg
Tyrosin
670
mg
Threonin
890
mg
Tryptofan
210
mg
Valin
1100
mg
Arginin
2200
mg
Histidin
450
mg
Alanin
1200
mg
Asparaginsyre
1900
mg
Glutaminsyre
2600
mg
Glycin
960
mg
Prolin
700
mg
Serin
760
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0135