Smør, saltet - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Fedtsoffer og fedtstofprodukter
»
Smør
Smør, saltet
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
0.3 %
Fedt, total
99.4 %
Kulhydrat, total
0.3 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
3030
kJ
Protein, total
0.5
g
total-N
0.1
g
Fedt, total
81.4
g
mættede fedtsyrer
51.9
g
monoumætt. fedtsyrer
23.2
g
polyumætt. fedtsyrer
1.8
g
Kulhydrat, total
0.6
g
kulhydrat, tilgængelig
0.6
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
1
g
Vand
15.6
g
Vitaminer
A-vitamin
754
RE
Retinol
723
μg
ß-caroten
362
μg
D-vitamin
0.76
μg
E-vitamin
1.9
aTE
alfa-tokoferol
1.9
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.007
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.035
mg
Niacin
0.217
NE
niacin
0.1
mg
tryptofans bidrag
0.117
mg
B6-vitamin
0
mg
Pantothensyre
0.11
mg
Biotin
0
μg
Folat
3
μg
B12-vitamin
0.17
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
361
mg
Kalium, K
30.4
mg
Calcium, Ca
15
mg
Magnesium, Mg
1.7
mg
Phosphor, P
24
mg
Jern, Fe
0.04
mg
Kobber, Cu
0.003
mg
Zink, Zn
0.15
mg
Jod, I
1.5
μg
Mangan, Mn
0.011
mg
Chrom, Cr
6
μg
Selen, Se
0.174
μg
Nikkel, Ni
0.206
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
0.57
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0.57
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
2.9
g
C6:0
3.2
g
C8:0
1.4
g
C10:0
2.2
g
C12:0
2.6
g
C14:0
7.9
g
C16:0
22.2
g
C18:0
9.3
g
C20:0
0.2
g
C22:0
0
g
C24:0
0
g
C14:1, n-5
0.9
g
C16:1, n-7
1.3
g
C18:1, n-9
20.2
g
C18:1, n-7
0
g
C20:1, n-11
0.8
g
C22:1, n-9
0
g
C22:1, n-11
0
g
C24:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
1.4
g
C18:3, n-3
0.4
g
C18:4, n-3
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Andre fedtsyrer
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
51.9
g
Sum monoumættede
23.2
g
Sum polyumættede
1.8
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.4
g
Sum n-6 fedtsyrer
1.4
g
Transfedtsyrer, total
3.53
g
Cholesterol
Cholesterol
220
mg
Aminosyrer
Isoleucin
29
mg
Leucin
48
mg
Lysin
44
mg
Methionin
12
mg
Cystin
4
mg
Phenylalanin
25
mg
Tyrosin
21
mg
Threonin
21
mg
Tryptofan
7
mg
Valin
34
mg
Arginin
17
mg
Histidin
14
mg
Alanin
16
mg
Asparaginsyre
41
mg
Glutaminsyre
99
mg
Glycin
10
mg
Prolin
48
mg
Serin
28
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0269