Fersken, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Stenfrugt
Fersken, rå
Prunus persica (L.) Batsch
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
7.9 %
Fedt, total
7.1 %
Kulhydrat, total
85 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 13%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
198
kJ
Protein, total
1
g
total-N
0.2
g
Fedt, total
0.4
g
mættede fedtsyrer
0
g
monoumætt. fedtsyrer
0.1
g
polyumætt. fedtsyrer
0.2
g
Kulhydrat, total
10.7
g
kulhydrat, tilgængelig
9
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.7
g
Alkohol
0
g
Aske
0.4
g
Vand
88.4
g
Vitaminer
A-vitamin
5.75
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
69
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
1.8
aTE
alfa-tokoferol
1.8
mg
B1-vitamin, thiamin
0.02
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.06
mg
Niacin
0.717
NE
niacin
0.6
mg
tryptofans bidrag
0.117
mg
B6-vitamin
0.03
mg
Pantothensyre
0.17
mg
Biotin
0.2
μg
Folat
4.2
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
6.6
mg
L-ascorbinsyre
6.6
mg
Mineraler
Natrium, Na
3
mg
Kalium, K
176
mg
Calcium, Ca
6.47
mg
Magnesium, Mg
6
mg
Phosphor, P
21.9
mg
Jern, Fe
0.22
mg
Kobber, Cu
0.13
mg
Zink, Zn
0.14
mg
Jod, I
0.3
μg
Mangan, Mn
0.07
mg
Chrom, Cr
0.3
μg
Selen, Se
0.156
μg
Nikkel, Ni
15.1
μg
Kulhydrater
Fructose
1.2
g
Glucose
1
g
Saccharose
6.6
g
Sukkerarter, ialt
8.8
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
0.032
g
C18:0
0.004
g
C16:1, n-7
0.004
g
C18:1, n-9
0.121
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.156
g
C18:3, n-3
0.004
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.035
g
Sum monoumættede
0.125
g
Sum polyumættede
0.16
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.004
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.156
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
17
mg
Leucin
37
mg
Lysin
38
mg
Methionin
40
mg
Cystin
12
mg
Phenylalanin
23
mg
Tyrosin
26
mg
Threonin
35
mg
Tryptofan
7
mg
Valin
51
mg
Arginin
22
mg
Histidin
22
mg
Alanin
51
mg
Asparaginsyre
120
mg
Glutaminsyre
180
mg
Glycin
20
mg
Prolin
35
mg
Serin
43
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0049