Citron, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Sydfrugt
Citron, rå
Citrus limon (L.) Burm. f.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
5.9 %
Fedt, total
29.1 %
Kulhydrat, total
65 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 33%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
132
kJ
Protein, total
0.5
g
total-N
0.1
g
Fedt, total
1.1
g
mættede fedtsyrer
0.3
g
monoumætt. fedtsyrer
0.1
g
polyumætt. fedtsyrer
0.5
g
Kulhydrat, total
5.5
g
kulhydrat, tilgængelig
4.3
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.2
g
Alkohol
0
g
Aske
0.3
g
Vand
92.6
g
Vitaminer
A-vitamin
1.67
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
20
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.8
aTE
alfa-tokoferol
0.8
mg
B1-vitamin, thiamin
0.045
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.03
mg
Niacin
0.233
NE
niacin
0.2
mg
tryptofans bidrag
0.033
mg
B6-vitamin
0.06
mg
Pantothensyre
0.23
mg
Biotin
0.5
μg
Folat
32
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
49
mg
L-ascorbinsyre
49
mg
Mineraler
Natrium, Na
3
mg
Kalium, K
175
mg
Calcium, Ca
35.1
mg
Magnesium, Mg
9
mg
Phosphor, P
20.7
mg
Jern, Fe
0.08
mg
Kobber, Cu
0.053
mg
Zink, Zn
0.13
mg
Jod, I
0.3
μg
Mangan, Mn
0.04
mg
Chrom, Cr
0.2
μg
Selen, Se
0.12
μg
Nikkel, Ni
6.65
μg
Kulhydrater
Fructose
1.4
g
Glucose
1.4
g
Saccharose
0.4
g
Sukkerarter, ialt
3.2
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.006
g
C16:0
0.214
g
C18:0
0.012
g
C16:1, n-7
0.006
g
C18:1, n-9
0.061
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.385
g
C18:3, n-3
0.159
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.269
g
Sum monoumættede
0.067
g
Sum polyumættede
0.544
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.159
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.385
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
14
mg
Leucin
12
mg
Lysin
25
mg
Methionin
7
mg
Cystin
6
mg
Phenylalanin
18
mg
Tyrosin
10
mg
Threonin
7
mg
Tryptofan
2
mg
Valin
18
mg
Arginin
30
mg
Histidin
7
mg
Alanin
29
mg
Asparaginsyre
69
mg
Glutaminsyre
57
mg
Glycin
48
mg
Prolin
26
mg
Serin
14
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0040