Champignon, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Svampe
Champignon, rå
Agaricus bisporus forma albus
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
41.6 %
Fedt, total
9.6 %
Kulhydrat, total
48.8 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 11%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
103
kJ
Protein, total
2.9
g
total-N
0.5
g
Fedt, total
0.3
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.2
g
Kulhydrat, total
3.4
g
kulhydrat, tilgængelig
1.7
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.7
g
Alkohol
0
g
Aske
0.7
g
Vand
92.7
g
Vitaminer
A-vitamin
0.833
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
10
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0
aTE
alfa-tokoferol
0
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.086
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.44
mg
Niacin
6.05
NE
niacin
5.5
mg
tryptofans bidrag
0.55
mg
B6-vitamin
0.06
mg
Pantothensyre
2
mg
Biotin
16
μg
Folat
41
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
3.09
mg
L-ascorbinsyre
3.09
mg
Mineraler
Natrium, Na
8
mg
Kalium, K
363
mg
Calcium, Ca
9.05
mg
Magnesium, Mg
10.5
mg
Phosphor, P
85.1
mg
Jern, Fe
0.31
mg
Kobber, Cu
0.42
mg
Zink, Zn
0.477
mg
Jod, I
1
μg
Mangan, Mn
0.083
mg
Chrom, Cr
2.1
μg
Selen, Se
6.47
μg
Nikkel, Ni
0.3
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.001
g
C15:0
0
g
C16:0
0.069
g
C17:0
0
g
C18:0
0.005
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.001
g
C18:1, n-9
0.003
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.033
g
C18:3, n-3
0.139
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.075
g
Sum monoumættede
0.004
g
Sum polyumættede
0.171
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.139
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.033
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
74
mg
Leucin
120
mg
Lysin
100
mg
Methionin
23
mg
Cystin
7
mg
Phenylalanin
70
mg
Tyrosin
46
mg
Threonin
84
mg
Tryptofan
33
mg
Valin
100
mg
Arginin
93
mg
Histidin
44
mg
Alanin
180
mg
Asparaginsyre
160
mg
Glutaminsyre
350
mg
Glycin
84
mg
Prolin
88
mg
Serin
93
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0037