Avocado, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Stenfrugt
Avocado, rå
Persea americana Miller
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
3.9 %
Fedt, total
72.1 %
Kulhydrat, total
24 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 29%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
765
kJ
Protein, total
1.9
g
total-N
0.3
g
Fedt, total
15.7
g
mættede fedtsyrer
1.8
g
monoumætt. fedtsyrer
11.8
g
polyumætt. fedtsyrer
1.4
g
Kulhydrat, total
11.7
g
kulhydrat, tilgængelig
6.5
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
5.2
g
Alkohol
0
g
Aske
2.8
g
Vand
68
g
Vitaminer
A-vitamin
8.33
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
16
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
1.3
aTE
alfa-tokoferol
1.3
mg
K-vitamin
8
μg
B1-vitamin, thiamin
0.1
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.18
mg
Niacin
1.35
NE
niacin
1.1
mg
tryptofans bidrag
0.35
mg
B6-vitamin
0.36
mg
Pantothensyre
1.1
mg
Biotin
3.6
μg
Folat
93
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
6
mg
Mineraler
Natrium, Na
6
mg
Kalium, K
450
mg
Calcium, Ca
12.1
mg
Magnesium, Mg
25
mg
Phosphor, P
46.5
mg
Jern, Fe
0.4
mg
Kobber, Cu
0.19
mg
Zink, Zn
0.64
mg
Mangan, Mn
0.142
mg
Chrom, Cr
0.7
μg
Selen, Se
0.8
μg
Nikkel, Ni
59.7
μg
Kulhydrater
Fructose
0.2
g
Glucose
0.1
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0.1
g
Sukkerarter, ialt
0.4
g
Stivelse
0.05
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C15:0
0
g
C16:0
1.85
g
C17:0
0
g
C18:0
0
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0.525
g
C18:1, n-9
11.3
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
1.29
g
C18:3, n-3
0.06
g
C20:4, n-6
0.016
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
1.85
g
Sum monoumættede
11.8
g
Sum polyumættede
1.37
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.06
g
Sum n-6 fedtsyrer
1.31
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
64
mg
Leucin
100
mg
Lysin
94
mg
Methionin
30
mg
Phenylalanin
67
mg
Tyrosin
43
mg
Threonin
55
mg
Tryptofan
21
mg
Valin
88
mg
Arginin
64
mg
Histidin
33
mg
Alanin
120
mg
Asparaginsyre
430
mg
Glutaminsyre
230
mg
Glycin
76
mg
Prolin
73
mg
Serin
79
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0011