Mandarin, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Frugt og frugtprodukter
»
Sydfrugt
Mandarin, rå
Citrus reticulata Blanco (Clementin)
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
7.2 %
Fedt, total
5.4 %
Kulhydrat, total
87.4 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 26%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
201
kJ
Protein, total
0.9
g
total-N
0.1
g
Fedt, total
0.3
g
mættede fedtsyrer
0
g
monoumætt. fedtsyrer
0.1
g
polyumætt. fedtsyrer
0.1
g
Kulhydrat, total
10.9
g
kulhydrat, tilgængelig
9.7
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.2
g
Alkohol
0
g
Aske
0.3
g
Vand
87.5
g
Vitaminer
A-vitamin
7.92
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
95
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.55
aTE
alfa-tokoferol
0.55
mg
B1-vitamin, thiamin
0.105
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.036
mg
Niacin
0.233
NE
niacin
0.2
mg
tryptofans bidrag
0.033
mg
B6-vitamin
0.07
mg
Pantothensyre
0.2
mg
Biotin
0.8
μg
Folat
21
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
26.7
mg
L-ascorbinsyre
26.7
mg
Mineraler
Natrium, Na
6
mg
Kalium, K
108
mg
Calcium, Ca
28.5
mg
Magnesium, Mg
9
mg
Phosphor, P
19.2
mg
Jern, Fe
0.16
mg
Kobber, Cu
0.055
mg
Zink, Zn
0.095
mg
Jod, I
0.3
μg
Mangan, Mn
0.055
mg
Chrom, Cr
0.1
μg
Selen, Se
0.4
μg
Nikkel, Ni
2.76
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
8
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.002
g
C16:0
0.031
g
C18:0
0.002
g
C16:1, n-7
0.006
g
C18:1, n-9
0.047
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.043
g
C18:3, n-3
0.016
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.035
g
Sum monoumættede
0.053
g
Sum polyumættede
0.059
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.016
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.043
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
19
mg
Leucin
32
mg
Lysin
36
mg
Methionin
2
mg
Cystin
2
mg
Phenylalanin
20
mg
Tyrosin
17
mg
Threonin
17
mg
Tryptofan
2
mg
Valin
23
mg
Arginin
75
mg
Histidin
12
mg
Alanin
32
mg
Asparaginsyre
140
mg
Glutaminsyre
68
mg
Glycin
22
mg
Prolin
82
mg
Serin
36
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0179