Sødmælk (UHT) - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Konsummælk og mælkekonserves
»
Usyrnede mælkeprodukter
Sødmælk (UHT)
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
21.8 %
Fedt, total
50.1 %
Kulhydrat, total
28.2 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 0%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
262
kJ
Protein, total
3.4
g
total-N
0.5
g
Fedt, total
3.5
g
mættede fedtsyrer
2.2
g
monoumætt. fedtsyrer
0.9
g
polyumætt. fedtsyrer
0.1
g
Kulhydrat, total
4.4
g
kulhydrat, tilgængelig
4.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
0.8
g
Vand
87.8
g
Vitaminer
A-vitamin
30.9
RE
Retinol
29.6
μg
ß-caroten
15.3
μg
D-vitamin
0.1
μg
D3 cholecalciferol
0.1
μg
E-vitamin
0.089
aTE
alfa-tokoferol
0.089
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.042
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.173
mg
Niacin
0.859
NE
niacin
0.092
mg
tryptofans bidrag
0.767
mg
B6-vitamin
0.047
mg
Pantothensyre
0.34
mg
Biotin
2
μg
Folat
11
μg
B12-vitamin
0.45
μg
C-vitamin
1.2
mg
Mineraler
Natrium, Na
42.6
mg
Kalium, K
148
mg
Calcium, Ca
112
mg
Magnesium, Mg
11.2
mg
Phosphor, P
89
mg
Jern, Fe
0.06
mg
Kobber, Cu
0.01
mg
Zink, Zn
0.47
mg
Jod, I
24.3
μg
Mangan, Mn
0.01
mg
Chrom, Cr
0.052
μg
Selen, Se
1.61
μg
Nikkel, Ni
0.958
μg
Kulhydrater
Fructose
0
g
Glucose
0
g
Lactose
4.61
g
Maltose
0
g
Saccharose
0
g
Sukkerarter, ialt
4.61
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0.118
g
C6:0
0.076
g
C8:0
0.049
g
C10:0
0.109
g
C12:0
0.135
g
C14:0
0.384
g
C16:0
1.03
g
C18:0
0.351
g
C14:1, n-5
0.049
g
C16:1, n-7
0.076
g
C18:1, n-9
0.769
g
C20:1, n-11
0.039
g
C18:2, n-6
0.072
g
C18:3, n-3
0.026
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
2.25
g
Sum monoumættede
0.933
g
Sum polyumættede
0.098
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.026
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.072
g
Transfedtsyrer, total
0.151
g
Cholesterol
Cholesterol
14
mg
Aminosyrer
Isoleucin
200
mg
Leucin
330
mg
Lysin
310
mg
Methionin
86
mg
Cystin
26
mg
Phenylalanin
170
mg
Tyrosin
150
mg
Threonin
150
mg
Tryptofan
46
mg
Valin
240
mg
Arginin
120
mg
Histidin
96
mg
Alanin
110
mg
Asparaginsyre
280
mg
Glutaminsyre
680
mg
Glycin
70
mg
Prolin
330
mg
Serin
190
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0753