Lammekød, rygstykke, råt - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Kød og kødprodukter
»
Fåre- og lammekød
Lammekød, rygstykke, råt
Ovis aries
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
18.8 %
Fedt, total
81.2 %
Kulhydrat, total
0 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 27%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
1401
kJ
Protein, total
15.8
g
total-N
2.5
g
Fedt, total
30.6
g
mættede fedtsyrer
14.9
g
monoumætt. fedtsyrer
11.6
g
polyumætt. fedtsyrer
1.4
g
Kulhydrat, total
0
g
kulhydrat, tilgængelig
0
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
0.7
g
Vand
52.4
g
Vitaminer
A-vitamin
45
RE
Retinol
45
μg
ß-caroten
0
μg
D-vitamin
0.4
μg
E-vitamin
0.7
aTE
alfa-tokoferol
0.7
mg
K-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.09
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.16
mg
Niacin
6.5
NE
niacin
4
mg
tryptofans bidrag
2.5
mg
B6-vitamin
0.15
mg
Pantothensyre
0.55
mg
Biotin
1
μg
Folat
1.4
μg
B12-vitamin
1
μg
C-vitamin
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
61
mg
Kalium, K
230
mg
Calcium, Ca
13.3
mg
Magnesium, Mg
17
mg
Phosphor, P
198
mg
Jern, Fe
1.2
mg
Kobber, Cu
0.16
mg
Zink, Zn
2.1
mg
Jod, I
0.7
μg
Mangan, Mn
0.01
mg
Chrom, Cr
8.1
μg
Selen, Se
1.4
μg
Nikkel, Ni
2.14
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
0
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C14:0
1.54
g
C15:0
0.17
g
C16:0
6.91
g
C17:0
0.29
g
C18:0
5.96
g
C16:1, n-7
0.37
g
C18:1, n-9
10.9
g
C18:2, n-6
0.71
g
C18:3, n-3
0.71
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
14.9
g
Sum monoumættede
11.6
g
Sum polyumættede
1.42
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.71
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.71
g
Transfedtsyrer, total
1.95
g
Cholesterol
Cholesterol
82
mg
Aminosyrer
Isoleucin
780
mg
Leucin
1300
mg
Lysin
1400
mg
Methionin
400
mg
Cystin
130
mg
Phenylalanin
630
mg
Tyrosin
630
mg
Threonin
680
mg
Tryptofan
150
mg
Valin
860
mg
Arginin
1100
mg
Histidin
460
mg
Alanin
990
mg
Asparaginsyre
1400
mg
Glutaminsyre
2300
mg
Glycin
830
mg
Prolin
730
mg
Serin
630
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0942