Salat, Romaine, romersk, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Blad- og stængelgrøntsager
Salat, Romaine, romersk, rå
Lactuca sativa L. var. longifolia
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
23.2 %
Fedt, total
13 %
Kulhydrat, total
63.8 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 6%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
69
kJ
Protein, total
1.2
g
total-N
0.2
g
Fedt, total
0.3
g
mættede fedtsyrer
0
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.2
g
Kulhydrat, total
3.3
g
kulhydrat, tilgængelig
1.2
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
2.1
g
Alkohol
0
g
Aske
0.6
g
Vand
94.6
g
Vitaminer
A-vitamin
130
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
1560
μg
D-vitamin
0
μg
B1-vitamin, thiamin
0.072
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.067
mg
Niacin
0.48
NE
niacin
0.313
mg
tryptofans bidrag
0.167
mg
B6-vitamin
0.074
mg
Pantothensyre
0.142
mg
Folat
136
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
24
mg
L-ascorbinsyre
24
mg
Mineraler
Natrium, Na
8
mg
Kalium, K
247
mg
Calcium, Ca
33
mg
Magnesium, Mg
14
mg
Phosphor, P
30
mg
Jern, Fe
0.97
mg
Kobber, Cu
0.048
mg
Zink, Zn
0.23
mg
Mangan, Mn
0.155
mg
Kulhydrater
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0
g
C16:0
0.035
g
C18:0
0.005
g
C16:1, n-7
0.003
g
C18:1, n-9
0.009
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.047
g
C18:3, n-3
0.112
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.04
g
Sum monoumættede
0.012
g
Sum polyumættede
0.158
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.112
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.047
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
45
mg
Leucin
77
mg
Lysin
63
mg
Methionin
15
mg
Cystin
6
mg
Phenylalanin
65
mg
Tyrosin
26
mg
Threonin
43
mg
Tryptofan
10
mg
Valin
55
mg
Arginin
53
mg
Histidin
22
mg
Alanin
55
mg
Asparaginsyre
140
mg
Glutaminsyre
180
mg
Glycin
49
mg
Prolin
45
mg
Serin
49
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0669