Asparges, uspec., rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Blad- og stængelgrøntsager
Asparges, uspec., rå
Asparagus officinalis L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
28.1 %
Fedt, total
9.9 %
Kulhydrat, total
62 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 47%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
99
kJ
Protein, total
1.9
g
total-N
0.3
g
Fedt, total
0.3
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.1
g
Kulhydrat, total
4.2
g
kulhydrat, tilgængelig
2.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.8
g
Alkohol
0
g
Aske
0.5
g
Vand
93.3
g
Vitaminer
A-vitamin
2.67
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
32
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.3
aTE
alfa-tokoferol
0.3
mg
K-vitamin
39
μg
B1-vitamin, thiamin
0.11
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.09
mg
Niacin
1.25
NE
niacin
1
mg
tryptofans bidrag
0.25
mg
B6-vitamin
0.06
mg
Pantothensyre
0.07
mg
Biotin
0.2
μg
Folat
150
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
12
mg
Mineraler
Natrium, Na
6.4
mg
Kalium, K
202
mg
Calcium, Ca
20
mg
Magnesium, Mg
8.9
mg
Phosphor, P
52
mg
Jern, Fe
0.5
mg
Kobber, Cu
0.055
mg
Zink, Zn
0.44
mg
Jod, I
0.15
μg
Selen, Se
1
μg
Nikkel, Ni
18
μg
Kulhydrater
Fructose
0.67
g
Glucose
0.32
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0.18
g
Sukkerarter, ialt
1.17
g
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C16:0
0.06
g
C18:0
0.002
g
C16:1, n-7
0.001
g
C18:1, n-9
0.004
g
C18:2, n-6
0.134
g
C18:3, n-3
0.012
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.062
g
Sum monoumættede
0.005
g
Sum polyumættede
0.146
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.012
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.134
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
55
mg
Leucin
89
mg
Lysin
80
mg
Methionin
22
mg
Cystin
7
mg
Phenylalanin
52
mg
Tyrosin
43
mg
Threonin
49
mg
Tryptofan
15
mg
Valin
89
mg
Arginin
74
mg
Histidin
34
mg
Alanin
140
mg
Asparaginsyre
180
mg
Glutaminsyre
410
mg
Glycin
65
mg
Prolin
120
mg
Serin
92
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0008