Æg, gås, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklarationForside » Æg og ægprodukter » Friske æg

Æg, gås, rå

EnergifordelingEnergifordeling
% af samlet energi
   Protein, total30.9 %
   Fedt, total66 %
   Kulhydrat, total3.1 %
   Alkohol0 %
Anslået svind ved tilberedning: 11%

Næringsindhold pr. 100 g
Energi752kJ
Protein, total13.9g
   total-N2.2g
Fedt, total13.3g
   mættede fedtsyrer3.6g
   monoumætt. fedtsyrer5.7g
   polyumætt. fedtsyrer1.7g
Kulhydrat, total1.4g
   kulhydrat, tilgængelig1.4g
   tilsat sukker0g
   kostfibre0g
Alkohol0g
Aske1.1g
Vand70.4g

Vitaminer
A-vitamin186RE
   Retinol185μg
   ß-caroten13μg
B1-vitamin, thiamin0.147mg
B2-vitamin, riboflavin0.382mg
Niacin5.02NE
   niacin0.189mg
   tryptofans bidrag4.83mg
B6-vitamin0.236mg
Pantothensyre1.76mg
Folat76μg
B12-vitamin5.1μg
C-vitamin0mg
   L-ascorbinsyre0mg

Mineraler
Natrium, Na138mg
Kalium, K210mg
Calcium, Ca60mg
Magnesium, Mg16mg
Phosphor, P208mg
Jern, Fe3.64mg
Zink, Zn1.33mg

Kulhydrater
Stivelse0g

Fedtsyrer
C4:00g
C6:00g
C8:00g
C10:00g
C12:00g
C14:00.05g
C16:02.85g
C18:00.696g
C16:1, n-70.394g
C18:1, n-95.35g
C20:1, n-110g
C22:1, n-90g
C18:2, n-60.68g
C18:3, n-30.554g
C18:4, n-30g
C20:4, n-60.279g
C20:5, n-30g
C22:5, n-30g
C22:6, n-30g

Fedtsyresummer
Sum mættede3.6g
Sum monoumættede5.75g
Sum polyumættede1.67g
Sum n-3 fedtsyrer0.554g
Sum n-6 fedtsyrer0.959g
Transfedtsyrer, total0g

Cholesterol
Cholesterol852mg

Aminosyrer
Isoleucin640mg
Leucin1200mg
Lysin1000mg
Methionin620mg
Cystin310mg
Phenylalanin910mg
Tyrosin670mg
Threonin800mg
Tryptofan290mg
Valin950mg
Arginin820mg
Histidin360mg
Alanin690mg
Asparaginsyre840mg
Glutaminsyre1900mg
Glycin470mg
Prolin510mg
Serin1000mg

© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 1034