Æg, gås, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Æg og ægprodukter
»
Friske æg
Æg, gås, rå
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
30.9 %
Fedt, total
66 %
Kulhydrat, total
3.1 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 11%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
752
kJ
Protein, total
13.9
g
total-N
2.2
g
Fedt, total
13.3
g
mættede fedtsyrer
3.6
g
monoumætt. fedtsyrer
5.7
g
polyumætt. fedtsyrer
1.7
g
Kulhydrat, total
1.4
g
kulhydrat, tilgængelig
1.4
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
1.1
g
Vand
70.4
g
Vitaminer
A-vitamin
186
RE
Retinol
185
μg
ß-caroten
13
μg
B1-vitamin, thiamin
0.147
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.382
mg
Niacin
5.02
NE
niacin
0.189
mg
tryptofans bidrag
4.83
mg
B6-vitamin
0.236
mg
Pantothensyre
1.76
mg
Folat
76
μg
B12-vitamin
5.1
μg
C-vitamin
0
mg
L-ascorbinsyre
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
138
mg
Kalium, K
210
mg
Calcium, Ca
60
mg
Magnesium, Mg
16
mg
Phosphor, P
208
mg
Jern, Fe
3.64
mg
Zink, Zn
1.33
mg
Kulhydrater
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.05
g
C16:0
2.85
g
C18:0
0.696
g
C16:1, n-7
0.394
g
C18:1, n-9
5.35
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.68
g
C18:3, n-3
0.554
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0.279
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
3.6
g
Sum monoumættede
5.75
g
Sum polyumættede
1.67
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.554
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.959
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
852
mg
Aminosyrer
Isoleucin
640
mg
Leucin
1200
mg
Lysin
1000
mg
Methionin
620
mg
Cystin
310
mg
Phenylalanin
910
mg
Tyrosin
670
mg
Threonin
800
mg
Tryptofan
290
mg
Valin
950
mg
Arginin
820
mg
Histidin
360
mg
Alanin
690
mg
Asparaginsyre
840
mg
Glutaminsyre
1900
mg
Glycin
470
mg
Prolin
510
mg
Serin
1000
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 1034