Æg, and, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Æg og ægprodukter
»
Friske æg
Æg, and, rå
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
28.4 %
Fedt, total
68.3 %
Kulhydrat, total
3.3 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 11%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
754
kJ
Protein, total
12.8
g
total-N
2.1
g
Fedt, total
13.8
g
mættede fedtsyrer
3.7
g
monoumætt. fedtsyrer
6.5
g
polyumætt. fedtsyrer
1.2
g
Kulhydrat, total
1.5
g
kulhydrat, tilgængelig
1.5
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
0
g
Alkohol
0
g
Aske
1.1
g
Vand
70.8
g
Vitaminer
A-vitamin
193
RE
Retinol
192
μg
ß-caroten
14
μg
B1-vitamin, thiamin
0.156
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.404
mg
Niacin
4.7
NE
niacin
0.2
mg
tryptofans bidrag
4.5
mg
B6-vitamin
0.25
mg
Pantothensyre
1.86
mg
Folat
80
μg
B12-vitamin
5.4
μg
C-vitamin
0
mg
L-ascorbinsyre
0
mg
Mineraler
Natrium, Na
146
mg
Kalium, K
222
mg
Calcium, Ca
64
mg
Magnesium, Mg
17
mg
Phosphor, P
220
mg
Jern, Fe
3.85
mg
Zink, Zn
1.41
mg
Kulhydrater
Stivelse
0
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.054
g
C16:0
3
g
C18:0
0.632
g
C16:1, n-7
0.441
g
C18:1, n-9
6.09
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.558
g
C18:3, n-3
0.102
g
C18:4, n-3
0
g
C20:4, n-6
0.319
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
3.68
g
Sum monoumættede
6.53
g
Sum polyumættede
1.22
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.102
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.877
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
884
mg
Aminosyrer
Isoleucin
600
mg
Leucin
1100
mg
Lysin
940
mg
Methionin
570
mg
Cystin
290
mg
Phenylalanin
840
mg
Tyrosin
620
mg
Threonin
740
mg
Tryptofan
270
mg
Valin
880
mg
Arginin
760
mg
Histidin
330
mg
Alanin
640
mg
Asparaginsyre
780
mg
Glutaminsyre
1800
mg
Glycin
430
mg
Prolin
470
mg
Serin
960
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 1033