Jordskok, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Rod- og knoldgrøntsager
Jordskok, rå
Helianthus tuberosus L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
12 %
Fedt, total
7.6 %
Kulhydrat, total
80.4 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 31%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
274
kJ
Protein, total
2.1
g
total-N
0.3
g
Fedt, total
0.6
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.3
g
Kulhydrat, total
14.1
g
kulhydrat, tilgængelig
11.5
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
2.6
g
Alkohol
0
g
Aske
1.2
g
Vand
82.1
g
Vitaminer
A-vitamin
0.75
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
9
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.15
aTE
alfa-tokoferol
0.15
mg
B1-vitamin, thiamin
0.07
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.055
mg
Niacin
1.53
NE
niacin
1.3
mg
tryptofans bidrag
0.233
mg
B6-vitamin
0.09
mg
Pantothensyre
0.38
mg
Biotin
0.47
μg
Folat
36
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
6
mg
Mineraler
Natrium, Na
3
mg
Kalium, K
561
mg
Calcium, Ca
28
mg
Magnesium, Mg
16
mg
Phosphor, P
72.3
mg
Jern, Fe
0.6
mg
Kobber, Cu
0.12
mg
Zink, Zn
0.1
mg
Jod, I
0.1
μg
Chrom, Cr
6.4
μg
Selen, Se
0.03
μg
Nikkel, Ni
15
μg
Kulhydrater
Sukkerarter, ialt
15.9
g
Fedtsyrer
C16:0
0.138
g
C18:0
0.007
g
C18:1, n-9
0.012
g
C18:2, n-6
0.256
g
C18:3, n-3
0.067
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.145
g
Sum monoumættede
0.012
g
Sum polyumættede
0.323
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.067
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.256
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Tryptofan
14
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0101