Salat, hovedsalat, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Grønsager og grønsagsprodukter
»
Blad- og stængelgrøntsager
Salat, hovedsalat, rå
Lactuca sativa L. var. capitata L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
21 %
Fedt, total
14.4 %
Kulhydrat, total
64.6 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 36%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
93
kJ
Protein, total
1.3
g
total-N
0.2
g
Fedt, total
0.4
g
mættede fedtsyrer
0.1
g
monoumætt. fedtsyrer
0
g
polyumætt. fedtsyrer
0.2
g
Kulhydrat, total
4
g
kulhydrat, tilgængelig
2.7
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
1.3
g
Alkohol
0
g
Aske
0.8
g
Vand
95.2
g
Vitaminer
A-vitamin
120
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
1440
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.3
aTE
alfa-tokoferol
0.3
mg
K-vitamin
130
μg
B1-vitamin, thiamin
0.08
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.1
mg
Niacin
0.75
NE
niacin
0.5
mg
tryptofans bidrag
0.25
mg
B6-vitamin
0.082
mg
Pantothensyre
0.2
mg
Biotin
0.7
μg
Folat
83.2
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
9
mg
Mineraler
Natrium, Na
18
mg
Kalium, K
320
mg
Calcium, Ca
52.2
mg
Magnesium, Mg
17
mg
Phosphor, P
39.2
mg
Jern, Fe
0.65
mg
Kobber, Cu
0.051
mg
Zink, Zn
0.51
mg
Jod, I
0.6
μg
Mangan, Mn
0.52
mg
Chrom, Cr
1.6
μg
Selen, Se
0.1
μg
Nikkel, Ni
1.8
μg
Kulhydrater
Fructose
1.38
g
Glucose
0.71
g
Lactose
0
g
Maltose
0
g
Saccharose
0.04
g
Sukkerarter, ialt
2.13
g
Stivelse
0.02
g
Fedtsyrer
C16:0
0.05
g
C18:0
0.005
g
C16:1, n-7
0.002
g
C18:1, n-9
0.007
g
C18:2, n-6
0.076
g
C18:3, n-3
0.105
g
C20:4, n-6
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.055
g
Sum monoumættede
0.01
g
Sum polyumættede
0.181
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.105
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.076
g
Transfedtsyrer, total
0
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
47
mg
Leucin
71
mg
Lysin
55
mg
Methionin
12
mg
Cystin
2
mg
Phenylalanin
41
mg
Tyrosin
20
mg
Threonin
41
mg
Tryptofan
15
mg
Valin
65
mg
Arginin
49
mg
Histidin
20
mg
Alanin
61
mg
Asparaginsyre
120
mg
Glutaminsyre
210
mg
Glycin
43
mg
Prolin
41
mg
Serin
41
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0239