| Zink, Zn pr. 100 g | |
| Østers, rå | 84.4 mg |
| Hvedekim, rå | 17.8 mg |
| Krabbekløer, rå | 11.9 mg |
| Krabbekløer, konserves | 11.9 mg |
| Birkes, frø | 10.2 mg |
| Cacao, pulver | 10.1 mg |
| Gær, tørret | 8 mg |
| Sesamfrø, afskallede | 7.75 mg |
| Hørfrø, rå | 7.75 mg |
| Sesamfrø, hele, tørrede | 7.75 mg |
| Hvedeklid | 7.7 mg |
| Lucerne, alfalfa, frø | 6.9 mg |
| Lever, svin, rå | 6.78 mg |
| Hjerte, høne (kylling), råt | 6.59 mg |
| Pinjefrø, tørrede | 6.45 mg |
| Oksekød, mellemskært, råt | 5.8 mg |
| Cashewnød, tørristet | 5.6 mg |
| Krabbe, kogt | 5.5 mg |
| Spegepølse, oksekød | 5.5 mg |
| Cashewnød, olieristet | 5.35 mg |
| Oksekød, skank (osso-buco), rå | 5.3 mg |
| Æg, hele, tørret | 5.28 mg |
| Danablu 60+ | 5.1 mg |
| Mycella, 50+ | 5.1 mg |
| Danablu 50+ | 5.1 mg |
| Ost, blå- og hvidskimmel, 70+ | 5.1 mg |
| Daddel, tørret | 5.1 mg |
| Pecannød, tørristet | 5.07 mg |
| Havarti, 30+ | 5 mg |
| Sojamel | 5 mg |
| Æg, blomme, tørret | 4.93 mg |
| Sprængt nakke, svinekød | 4.9 mg |
| Oksekød, uspec., magert, råt | 4.8 mg |
| Oksekød, inderlår uden kappe, rå | 4.7 mg |
| Koriander, frø | 4.7 mg |
| Skummetmælkspulver | 4.7 mg |
| Hestekød, råt | 4.61 mg |
| Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå | 4.6 mg |
| Hummer, rå | 4.6 mg |
| Oksekød, uspec., middelfedt, råt | 4.6 mg |
| Jomfruhummer, rå | 4.6 mg |
| Oksekød, klump uden kappe, rå | 4.6 mg |
| Oksekød, tyndbov + mellembov, rå | 4.6 mg |
| Pecannød, tørret | 4.53 mg |
| Bagegær, presset, rå | 4.5 mg |
| Ost, fast, 30+, alle typer | 4.5 mg |
| Oksekød, yderlår, råt | 4.5 mg |
| Maribo, 30+ | 4.5 mg |
| Mozzarella, 30+ | 4.5 mg |
| Samsø, 30+ | 4.5 mg |
| Oksekød, inderlår med kappe, rå | 4.5 mg |
| Oksekød, lårtunge, rå | 4.5 mg |
| Pecannød, olieristet | 4.47 mg |
| Danbo, 30+ | 4.4 mg |
| Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå | 4.4 mg |
| Oksekød, tykkam, rå | 4.4 mg |
| Kalvekød, magert, råt | 4.3 mg |
| Oksekød, culotte, rå | 4.3 mg |
| Oksekød, tyndstegsfilet med fedtkant, rå | 4.3 mg |
| Torsk, rogn, røget | 4.3 mg |
| Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå | 4.3 mg |
| Kalvekød, middelfedt, råt | 4.2 mg |
| Paranød | 4.2 mg |
| Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå | 4.2 mg |
| Oksekød, hakket, råt | 4.2 mg |
| Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt | 4.15 mg |
| Spædbørnsmad, modermælkserstatning, højt jernindhold, pulver | 4.05 mg |
| Karry, pulver | 4.05 mg |
| Maribo, 45+ | 4 mg |
| Havarti, 45+ | 4 mg |
| Fontina, 45+ | 4 mg |
| Fontina, 50+ | 4 mg |
| Chesire, 50+ | 4 mg |
| Samsø, 45+ | 4 mg |
| Ost, fast, 20+, alle typer | 4 mg |
| Svenbo, 45+ | 4 mg |
| Danbo, 20+ | 4 mg |
| Mozzarella, 45+ | 4 mg |
| St. Paulin, 50+ | 4 mg |
| Emmentaler, 45+ | 4 mg |
| Fynbo, 45+ | 4 mg |
| Elbo, 40+ | 4 mg |
| Gruyere, 45+ | 4 mg |
| Ost, fast, 40+, alle typer | 4 mg |
| Cheddar, 50+ | 4 mg |
| Esrom, 45+ | 4 mg |
| Mynster, 50+ | 4 mg |
| Ost, fast, 45+, alle typer | 4 mg |
| Sødmælkspulver | 3.91 mg |
| Oksekød, uspec., fedt, råt | 3.9 mg |
| Oksekød, tykbryst, råt | 3.9 mg |
| Oksekød, entrecote med kappe, rå | 3.9 mg |
| Oksekød, tyndbryst, råt | 3.9 mg |
| Parmesan, revet | 3.87 mg |
| Oksekød, tværreb, råt | 3.8 mg |
| Gule ærter (flækærter), rå | 3.8 mg |
| Oksekød, slag, råt | 3.8 mg |
| Æg, blomme, rå | 3.8 mg |
| Fårekød, kølle, rå | 3.7 mg |
| Lever, kalv, rå | 3.7 mg |
| Kalvekød, fedt, råt | 3.7 mg |
| Lever, okse, rå | 3.7 mg |
| Fennikel, frø | 3.7 mg |
| Danbo, 45+ | 3.64 mg |
| Roastbeef | 3.61 mg |
| Svinekød, uspec., fedt, råt | 3.6 mg |
| Svinespæk, rygspæk | 3.6 mg |
| Skinke, yderlår, helt afpudset, råt | 3.6 mg |
| Skinke, inderlår, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
| Svinefilet, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
| Svinebryst, kogestykke med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød , mellemkam med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, skinketern af yderlår, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, rullesteg af slag, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, ribbensteg, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, uspec., ca. 10 % fedt, råt | 3.6 mg |
| Skinkeculotte (yderlår), ca. 5 mm spæk, råt | 3.6 mg |
| Skinke, hoftestykke, helt afpudset, råt | 3.6 mg |
| Svinekød, halssnitte, rå | 3.6 mg |
| Skinke med skank, rå | 3.6 mg |
| Svinekam uden svær, ca. 3 mm spæk, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, filet royal af svinefilet, rå | 3.6 mg |
| Skinkeschnitzel, inderlår, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, skinkestrimler af yderlår, rå | 3.6 mg |
| Svinekam uden svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, ribsteaks, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, flæskesteg af nakkekam med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, vikingsteaks, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, uspec., magert, råt | 3.6 mg |
| Skinkemignon, lårtunge, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
| Svinebov, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
| Svinebryst, stegestykke, uden svær, ca. 2 mm spæk, rå | 3.6 mg |
| Skinke, røget | 3.6 mg |
| Svinebryst, slag, rullesteg, råt | 3.6 mg |
| Svinebov til fars, ca. 16 % fedt, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, medaillon af svinefilet, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, wokstrimler af skinkeinderlår, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, bov i tern, rå | 3.6 mg |
| Svinekotelet, fadkotelet, rå | 3.6 mg |
| Svinekam med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, revelsben, rå | 3.6 mg |
| Oksekød, tykstegsfilet uden kappe, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, uspec., ca. 20 % fedt, råt | 3.6 mg |
| Oksekød, uspec., helt magert, råt | 3.6 mg |
| Svinekød, skinkemuskler -skank, helt afpudsede, rå | 3.6 mg |
| Skinkesteg uden svær, helt afpudset, rå | 3.6 mg |
| Svinebryst, kogestykke uden svær, ca. 2 mm spæk, rå | 3.6 mg |
| Svinebryst, stegestykke med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, nakkekam med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinebov med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, sautéskiver af svinefilet, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, kæbeklump, rå | 3.6 mg |
| Skinkemignon, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, bovsteaks, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, flæskesteg af svinekam med svær, rå | 3.6 mg |
| Svinekød, spareribs, rå | 3.6 mg |
| Musling, konserves | 3.56 mg |
| Fårekød, bov, rå | 3.5 mg |
| Oksekød, spidsbryst, råt | 3.5 mg |
| Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt | 3.47 mg |
| Svinekød, bagskank uden svær, rå | 3.47 mg |
| Lammekød, bov, rå | 3.42 mg |
| Lammekød, bryst, råt | 3.42 mg |
| Lammekød, kølle, uspec., rå | 3.42 mg |
| Lammekød, uspec., råt | 3.42 mg |
| Tunge, okse, rå | 3.4 mg |
| Tunge, kalv, saltet | 3.4 mg |
| Musling, kogt | 3.4 mg |
| Oksekød, tykstegsfilet med kappe, rå | 3.4 mg |
| Brisling (ansjovis), marineret, konserves | 3.4 mg |
| Hirse, hele korn | 3.4 mg |
| Kalvekød, helt magert | 3.4 mg |
| Hirseflager | 3.4 mg |
| Tunge, kalv, rå | 3.4 mg |
| Musling, rå | 3.4 mg |
| Ansjos, marineret, konserves | 3.4 mg |
| Dild, tørret | 3.3 mg |
| Lammekød, kølle, afpudset, rå | 3.3 mg |
| Esrom, 60+ | 3.3 mg |
| Mandel, rå | 3.3 mg |
| Havarti, 60+ | 3.3 mg |
| Hvedegryn, mannagryn | 3.3 mg |
| Peanuts, (jordnød, ristet og saltet) | 3.27 mg |
| Rullepølse, lammekød | 3.2 mg |
| Kogt oksebryst | 3.1 mg |
| Jordnød, tørret | 3.1 mg |
| Lever, gåse, rå | 3.07 mg |
| Lever, ande, rå | 3.07 mg |
| Linser, tørrede, uspec. | 3.06 mg |
| Havregryn, uspec. | 3.02 mg |
| Havregryn, ikke beriget | 3 mg |
| Jordnøddesmør | 3 mg |
| Oksekød, mørbrad, afpudset, rå | 2.97 mg |
| Frugtpålæg, figen | 2.97 mg |
| Lever, kylling, rå | 2.9 mg |
| Rugkerner, hele/knækkede | 2.9 mg |
| Te, blade | 2.9 mg |
| Leverpølse | 2.9 mg |
| Lever, høne, rå | 2.9 mg |
| Tun i vand, konserves | 2.9 mg |
| Havregryn, beriget | 2.89 mg |
| Brisling (sardin), i tomat, konserves | 2.8 mg |
| Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå | 2.8 mg |
| Hvedekerner, hele/knækkede | 2.8 mg |
| Kalv og flæsk, hakket, højt fedtindhold, råt | 2.8 mg |
| Sardin, i tomat, konserves | 2.8 mg |
| Bygmel | 2.8 mg |
| Rugmel, groft, fuldkornsrugmel | 2.8 mg |
| Hvide bønner, tørrede | 2.78 mg |
| Parmesan, 32+ | 2.75 mg |
| Grana, 32+ | 2.75 mg |
| Hingino, 32+ | 2.75 mg |
| Kråse, kylling, rå | 2.72 mg |
| Svinekød, nakkekotelet, rå | 2.7 mg |
| Valnød | 2.7 mg |
| Due, kød, rå | 2.7 mg |
| Mungbønner, tørrede, rå | 2.68 mg |
| Salt kød | 2.68 mg |
| Paté, pålæg | 2.68 mg |
| Æg, blomme, saltet, pasteuriseret, dybfrost | 2.66 mg |
| Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå | 2.66 mg |
| Smelteost, 20+ | 2.63 mg |
| Hvidløg, tørret, pulver | 2.63 mg |
| Lammekød, kølle, med fedt, rå | 2.6 mg |
| Grahamsmel, fuldkornshvedemel | 2.6 mg |
| Smelteost, 30+ | 2.6 mg |
| Tunge, svin, rå | 2.6 mg |
| Tunge, svin, saltet | 2.6 mg |
| Smelteost, 45+ | 2.6 mg |
| Kalkun, kød, rå | 2.6 mg |
| Ål, røget | 2.6 mg |
| Lammekød, slag, råt | 2.6 mg |
| Nyre, svin, rå | 2.59 mg |
| Knækbrød, rug-, fint | 2.58 mg |
| Knækbrød, rug-, groft (Husmans) | 2.58 mg |
| Sælkød, råt | 2.5 mg |
| Boghvedegryn, rå | 2.5 mg |
| Leverpostej | 2.5 mg |
| Pop Corn (poppede majskærner) | 2.48 mg |
| Pop corn, traditionelle | 2.48 mg |
| Leverpostej, fedtreduceret | 2.4 mg |
| Spegepølse | 2.4 mg |
| Camembert, 30+ | 2.38 mg |
| Brie, 60+ | 2.38 mg |
| Camembert, 45+ | 2.38 mg |
| Brie, 50+ | 2.38 mg |
| Camembert, 50+ | 2.38 mg |
| Feta, 40+ | 2.38 mg |
| Feta, 50+ | 2.38 mg |
| Brie, 45+ | 2.38 mg |