Majskolbe, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklaration
Forside
»
Korn og stivelsesprodukter
»
Kornsorter
Majskolbe, rå
Zea mays L.
Energifordeling
% af samlet energi
Protein, total
15.3 %
Fedt, total
16.7 %
Kulhydrat, total
68 %
Alkohol
0 %
Anslået svind ved tilberedning: 64%
Næringsindhold pr. 100 g
Energi
383
kJ
Protein, total
3.7
g
total-N
0.6
g
Fedt, total
1.8
g
mættede fedtsyrer
0.3
g
monoumætt. fedtsyrer
0.5
g
polyumætt. fedtsyrer
0.9
g
Kulhydrat, total
16.4
g
kulhydrat, tilgængelig
13.6
g
tilsat sukker
0
g
kostfibre
2.8
g
Alkohol
0
g
Aske
0.7
g
Vand
77.5
g
Vitaminer
A-vitamin
3.92
RE
Retinol
0
μg
ß-caroten
47
μg
D-vitamin
0
μg
E-vitamin
0.8
aTE
alfa-tokoferol
0.8
mg
K-vitamin
0.3
μg
B1-vitamin, thiamin
0.15
mg
B2-vitamin, riboflavin
0.08
mg
Niacin
0.4
NE
niacin
1.8
mg
tryptofans bidrag
0.4
mg
B6-vitamin
0.16
mg
Pantothensyre
0.54
mg
Biotin
0.5
μg
Folat
33
μg
B12-vitamin
0
μg
C-vitamin
6.8
mg
Mineraler
Natrium, Na
3
mg
Kalium, K
306
mg
Calcium, Ca
4
mg
Magnesium, Mg
39
mg
Phosphor, P
170
mg
Jern, Fe
0.6
mg
Kobber, Cu
0.24
mg
Zink, Zn
1.4
mg
Jod, I
0.5
μg
Mangan, Mn
0.35
mg
Chrom, Cr
1
μg
Selen, Se
4
μg
Nikkel, Ni
4.1
μg
Kulhydrater
Fructose
0.2
g
Glucose
0.6
g
Lactose
0
g
Maltose
0.1
g
Saccharose
0.8
g
Sukkerarter, ialt
1.7
g
Stivelse
22
g
Fedtsyrer
C4:0
0
g
C6:0
0
g
C8:0
0
g
C10:0
0
g
C12:0
0
g
C14:0
0.007
g
C15:0
0
g
C16:0
0.24
g
C17:0
0
g
C18:0
0.037
g
C20:0
0
g
C22:0
0
g
C14:1, n-5
0
g
C16:1, n-7
0
g
C18:1, n-9
0.516
g
C20:1, n-11
0
g
C22:1, n-9
0
g
C18:2, n-6
0.862
g
C18:3, n-3
0.03
g
C20:4, n-6
0
g
C20:5, n-3
0
g
C22:5, n-3
0
g
C22:6, n-3
0
g
Fedtsyresummer
Sum mættede
0.284
g
Sum monoumættede
0.516
g
Sum polyumættede
0.892
g
Sum n-3 fedtsyrer
0.03
g
Sum n-6 fedtsyrer
0.862
g
Cholesterol
Cholesterol
0
mg
Aminosyrer
Isoleucin
140
mg
Leucin
470
mg
Lysin
100
mg
Methionin
71
mg
Cystin
59
mg
Phenylalanin
190
mg
Tyrosin
140
mg
Threonin
140
mg
Tryptofan
24
mg
Valin
180
mg
Arginin
150
mg
Histidin
100
mg
Alanin
280
mg
Asparaginsyre
240
mg
Glutaminsyre
760
mg
Glycin
140
mg
Prolin
330
mg
Serin
190
mg
© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0150